Truff tarifi için tıklayın ... İçine biraz muz ve biraz fıstık ezmesi ekledim. ÖNEMLİ NOT: Fıstık ezmesi bazı çocuklarda alerji yapabiliyor, çocuğunuzun o besine alerjisi olmadığına emin olun !!!
Bu tarifte 1 paket süt kreması ( pastorize kutu olanlardan) yarısı truff için yarısı krema için kulanılacak.
Kreması:
* 1 paket vanilya- muz dilediğiniz kremoleyi hazırlayıp trufftan kalan yarım paket krema ile karıştırın.
* Daha sonra içine 1 su bardağı kadar dondurma ekleyip blender'da çırpın. ( Algidanın klasik ve uygun fiyatlı kutu dondurmalarından vardı evde, onu kullandım)
* Kelepçeli kalıba truff malzemesinin yarısını (pasta için truff hamuru biraz daha yumuşak olabilir) yayın.
* Üzerine kremanın yarısını yayın
* 3. kat olarak tekrar truff hamurunu yayın ( düzgün dağılması için kaşıkla azar azar koyup eliniz yardımıyla dağıtın)
* 4. kat olarak tekrar kremayı yayın
* Kenarlarını süssüz kapacaktım ama truff hamurum biraz cıvık olunca güvenemedim mecbur süslü bir pasta oldu :)
* Süslü olmasını istiyorsanız kenarlarına dilediğiniz malzemeyi ( kedidili-rulokat- çubuk çikolata...) dik olarak saplayın, dibine kadar indiğine emin olun.
* Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Ben çikolata rendeledim.
* Hazırladıktan sonra en az 2-3 saat buzlukta bekletin
* Kelepçeden dikkatlice çıkarın. KEnarları yapışmış olma ihtimaline karşı önce kahvaltı bıçağını kenarlarında gezdirin.
* Afiyet olsun...
Ramazan için çok uygun 3 tatlı tarifi daha, önceki kayıtlarımdan linklere tıklayın...
Browni topları ( kakaolu şekerpare gibi bişey)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder