24 Ağustos 2011 Çarşamba

Tahinli kek

Güzel bir tarif ama ben nedense kek kalıbındansa borcamda daha güzel kek pişiriyorum :S Ne zaman kalıpta pişirsem içi pişmiyor çok uğraştırıyor ama borcamda gayet güzel oluyor. Servis ederken kekin üzerine tahin pekmez döktüm değişik ve güzel oldu...

Tarif netten pek çok sitede aynı tarif var zaten...


Hazırlanışı:

Malzemeler:
2 yemek kaşığı kırık ceviz
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı soğuk süt
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1 çay bardağı susam
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri mikserle 5-6 dakika çırpın. Üzerine süt ve sıvıyağı koyup kaşıkla karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ekleyin. Tahini da katıp karıştırın. Kek kalıbını yağlayıp susam serpin. Kek harcını susamın üzerine boşaltıp, onun üzerine de ceviz serpiştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
Afiyet Olsun


1 yorum:

Unknown dedi ki...

En iyi tatlı, yemek ve börek tarifleri mi arıyordunuz? Hemen tombulmutfak ‘tan bulabilirsiniz.Tombulmutfak, bildiğiniz diğer yemek tarif sitelerine benzemez. Çünkü tombulmutfak'ta herkesin damak tadına hitap edecek bir şeyler vardır !
http://www.tombulmutfak.com