Yine köyde yaptıklarımdan, servis pek şık olmasa da lezzet harikaydı ...
Hazırlanışı:
* Makarnamız haşlanıp hazırlanır
Sos için:
* Az yağda soğan çok ince kavrulur sonra mantarlar eklenir, kısık ateşte pişirilir.
* Mümkün olduğunca ağzı açık pişirilsin ki mantarlar yumuşamasın haşlama gibi olmasın...
* Beşamel sos için göz kararı yapıyorum ama normal tarif 1-2 kaşık unu 2-3 kaşık yağda kavurun, un yağa karışmıyorsa kuru kalıyorsa az daha yağ eklenebilir, Sürekli karıştırmak topaklanmamasını sağlamak ve de tabi yakmamak çok önemli bu sırada.
* un sararmaya başladığı zaman 1 bardak süt ve tuz eklenir ve muhallebi kıvamına gelene kadar hızlıca karıştırılarak ( mümkünse tel çırpıcıyla) pişirilir.
* Beşamel sos mantarların olduğu tavaya karıştırılıp dilenirse baharat eklenir.
* Sosumuz makarnamızın üzerine dökülüp servis yapılır
* Afiyet olsun...
1 yorum:
En iyi tatlı, yemek ve börek tarifleri mi arıyordunuz? Hemen tombulmutfak ‘tan bulabilirsiniz.Tombulmutfak, bildiğiniz diğer yemek tarif sitelerine benzemez. Çünkü tombulmutfak'ta herkesin damak tadına hitap edecek bir şeyler vardır !
http://www.tombulmutfak.com
Yorum Gönder