2 Nisan 2011 Cumartesi

Tavuk lokumu

Tarif netten, süsleme benden ...



Bu da süssüz....





Tavuk Lokumu
MALZEMELER
· 1 tavuk göğsü haşlanmış· 1 su bardağı ince bulgur· 1 çay bardağı zeytinyağı· 2 diş sarımsak· 2 çorba kaşığı toz ceviz· tuz· kimyon· karabiber· kırmızı biber· 1 soğan rendesi· 1 çay kaşığı salça






Haşlanmış tavukları robottan geçirin. 1 su bardağı bulgur 1 bardak sıcak su ile ıslatılır. 20dk bekletilir çekilen tavuk konur. 1 soğan rendesi biraz yağla sotelenir salça kırmızı biber konur. 1-2 kez çevrilir ateşten alınır. Tavuklu bulgura ilave edilir. Ceviz sarımsak kalan yağ kimyon karabiber 2 çorba kaşığı limonsuyu konur iyice yoğrulur ufak ceviz büyüklüğünde koparılır yuvarlak şekil verilir yeşillikle servis yapılır.







Hiç yorum yok: