İlk olarak sert bir muhallebi pişirmek gerekiyor, irmikli muhallebi olabilir yada koyu kıvamlı bir yalancı tavuk göğsü muhallebisi olabilir. Piştikten sonra içine süt ve şanti karıştırılıp dökülüyor ve sonra marketten aldığımız rulo keki dilimlere ayırıp çukur borcam yada kaseye eşit diziyoruz. sonra muhallebiyi döküp 1 gece buzdolabında bekletiyoruz. Sonra ters çevirip servis ediyoruz.
Öncelerden beri hoşuma giden yemek tariflerini yemek defterim vardı, ona yazardım. Ama artık devir teknoloji devri ve artık denediğim ve beğendiğim tarifleri defterim yerine bu blogda toplayacağım.
Ama şunu söylemeliyim ki tariflerin çoğu benim uydurmam değildir, özellikle klasik tariflerim ve de nette gezinirken değişik bulduğum ve deneyip beğendiğim tarifleri kullanacağım ;)
Bu bloğu aslen kendim için yapıyorum, çünkü ben aklında tarif tutamayanlardanım, yemek defteri misali kullanacağım :)
Çalışan bir bayan olduğum için genelde pratik tarifler yapmayı tercih ediyorum, yani öyle açma börekler, sarmalar içli köfteler göremezsiniz bu blogda :)
Vakit sıkıntısından dolayı diğer blogları ziyaret edip yorum bırakamıyorum malesef :S kendi bloğuma da çoğu zaman sadece resim eklerim, aylar sonrayı bulabilir resimdeki tarifler o yüzden kusuruma bakmayın :)ziyaret edenlere sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder