Hazırlanışı:
* 1 paket kurumayayı hamuru yoğuracağınız kabın içinde yarımşar bardak süt ve su ile karıştırın.
* 2 yumurta, 1 pakete yakın margarin yada tereyağ ve elenmiş un ekleyin biraz da tuz ekleyip yoğurun. ( Aslında katıyağı kullanmak istemiyorum ama bu tarifte çok güzel oluyor, yine de bir ara sıvıyağla denemek istiyorum)
* Aldığı kadar un ekleyin kulak memesi kıvamında elinize yapışmayan bir hamur olacak.
* Ben yuvarlak olanları peynir yemeyen oğluma özel yaptım ve peyniri hamuruna karıştırdım çok lezzetli oldu.
* Üzerine yumurta sarısı sürüp dilerseniz çatalla çizin ve çörekotu-susam serpin.
* Çok lezzetli bir poğaça, afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder