31 Mayıs 2009 Pazar

Milföyden tahinli çörek


Forumdan arkadaşım Şenay'ın sayfasından gördüğüm ve hemen denemek istediğim bir tarif. Tarifi oradan aynen kopyalıyorum. O da yemek zevki sitesinden almış ;)

Ama ben bidahaki yaptığımda tahinini içinden başka üzerindeki kat aralarına da sürücem, öyle daha güzel olur gibime geliyor.

Milföy hamurları iki üçgen olacak şekilde ikiye kesilir. Herbir üçgene tahin sürülüp, dövülmüş ceviz serpilir. Uzun kenarın karşısındaki köşeden başlayarak rulo haline getirilir. Rulo bir ucundan başlanarak kıvrılır ve üzerine hafifce bastırılır. Toz şeker ve tarçın karışımına bulanıp fırına verilir.

Dipnot: Ben bir kısmını tahinli baklava tarifindeki gibi hamura harcı sürüp direk rulo yapıp dilimlere bölerek yaptım. Ama gül şeklidaha güzel oldu. Lezzet olarak ta tahinli baklava tarifini şiddetle tavsiye ederim. Tarifi burada

3 yorum:

Sevil dedi ki...

heheheeh ben de yaptım zeynepçim eklicem inşallah.
çok güzel olmuş eline sağlık
bu aradada portakal şekerlemeleri de hala bitmemiş:)

"Zeynep" dedi ki...

Evet Seçilcim çok yakıştı tahinli çörekle de birlikte yadim afiyetle :)
daha bisürü var şekerleme bozulmuyo da allahtan. ben 2 poşet te buzluğa atmıştım bana herhalde 2 sene falan yeter onlar bayağı yapmışım :PPP

Güzel bi lezzet ama ben bidahaki sefere tahini içinden başka üzerine de aralara dökücem bol tahinli olsun diye.
Ve Yufkalı olanı hala şiddetle tavsiye ederim bundan çok daha güzel bi lezzet.

Adsız dedi ki...

Hello. And Bye.