14 Mayıs 2009 Perşembe

Poşette Somon balığı (Izgara niyetine :) ) ve salata.. vee ton balıklı salata



Yine çok basit ve lezzetli bir yemek. Somon balığını çok severim ve çok faydalı. Kızartma sağlıklı olmadığı için balığı da pek kızartmam. Izgarada ocakta tepside yada poşette yaparım. oğlum da balık yesin diye sık yapmaya çalışıyorum. O da keyfi varsa bu şekilde severek yiyor maşallah kuzuma :)
* Temizlenmiş somonları yıkıyoruz
* Fırın poşetine çok az un koyarak çalkalıyoruz sonra az zeytinyağı ve tuz ekliyoruz.
* Balığı da poşete yerleştirip poşeti bağlıyoruz
* Poşeti toplu iğneyle 5-10 yerinden deliyoruz ve fırınlıyoruz
Hepsi bu kadar.


balığın yanında olmazdsa olmaz şey = SALATAAA :)
Göbek marul, mor lahana, havuç rendesi, taze soğan, zeytinyağıyla çok ama çok sevdiğim salata çeşidi. mısır da çok yakışıyor.


Burda da aynı salatanın ton balıklısını yapıp okula götürmüştüm. Okulda arkadaşlarla light öğlen yemeği menülerimizden birisi. Ama o dönem çok kısa sürdü malesef herkes çabuk bıktı getirmiyor artık kimse, kalorili şeylere devam :(

1 yorum:

hayatintadinabakanlar dedi ki...

poşete koyarken sarımsak ve baharatlar eklerseniz gerçekten guzel olur