30 Mayıs 2009 Cumartesi

TEPSİDE İÇLİ KÖFTE




TEPSİDE İÇLİ KÖFTE
malzemeler:
3 su b. ince bulgur
3 patates
2 çorba k. biber salçası
250 gr. kıyma
tuz, karabiber, pul biber
İç harcı için:
350 gr. kıyma
3 soğan
1 su b. ceviz
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber, kimyon
zeytinyağı
Yapılışı:
*Karıştırma kabına 3 su bardağı bulguru alıp üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin ve üzerini kapatın.
*Bulgur demlenince üzerine 250 gr.kıyma ekleyin ve onun üzerine haşlanmış patasesleri rendeleyin.
* İçine 2 çorba kaşığı biber salçasını ilave ederek yoğurun.
* İçinin harcı için tavaya küp küp kestiğiniz 3 adet soğanı alın ve üzerine kıymayı ekleyin.
*Üzerine 2 su bardağı ceviz1 tutam maydonoz ekleyerek bir iç harç oluşturun.
*Fırın tepsisine bulgurlu harcı yayın
* Üzerine kıymalı harcı yayın.
* Tekrar üzerine bulgurlu harcı yayarak kapatın.
* Üzerine 1 yumurtanın sarısını sürün dilerseniz çatalla tırtıklı şekil verin.
*Önceden ısıtığınız 190 derecelik fırında pişirin
.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hello. And Bye.