26 Mayıs 2009 Salı

TEFLON TAVADA PİZZA BÖREĞİ




Üniversitedeyken Edirne 'de çok yaptığım bir tarifti. Çok lezzetli gerçekten tavsiye ederim.
* 1 çay bardağı süt ve 1 yumurtayı çırpın.
* Yağladığınız tavaya kenarları dışarı taşacak şekilde bir yufkayı parçalayarak yerleştirin.
*Yufkanın aralarına hazırladığınız sütlü karışımı yayın.
*Diğer yufkanın yarısını da aynı şekilde yapın ve sucuk,sosis-pastırma- ne isterseniz doğrayın yerleştirin.
*1 Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın
* 1 biberi de minik doğrayın. Kekik ve kaşar rendesi serpin
* kalan yufka ve karışımı tavaya aynı şekilde uygulayın ve taşan yufkaları bohça gibi kapatın.
*ÜZerine bi kapak kapatıp altüst ederek kızarana kadar pişirin.
*Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: