6 Temmuz 2009 Pazartesi

KREMALI MANTAR ÇORBASI


Hazırlanışı:
*Mantarları ya da mantar saplarını çok ince doğrayın yada rondodan geçirin. (Ben bazen mantarların saplarını çıkarıp fırınlarım ya da mantar dolması yaparım. Saplarını da çorbalık doğrayıp buzluğa atar daha sonra çıkarıp bu çorbadan yaparım.)
* Tencerede az yağda mantarları güzelce kavurun
* Pişince içine suyunu ve tuzunu atıp kaynatın
* Ayrı bir tavada biraz yağda birkaç kaşık unu kavurun, kavrulunca içine 1 bardak süt ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli çırpın, topak varsa blenderdan geçirin.
* Son olarak çorbayla kremasını tencerede karıştırıp güzelce çırpın ve bir taşım daha kaynatın.
* Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: