1 bardak toz şeker,1 bardak sıvıyağ 3 yumurta, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tarçın, 1 paket kabartma tozu, 2 adet orta boy muz, 1 havuç, 1 kaşık yoğurt, 2 kaşık pekmez, elenmiş un, ceviz içi.
Şekerle sıvıyağ, mikserle çırpılır. Daha sonra yumurtalar tek tek ilave edilerek çırpmaya devam edilir. 5 dakika kadar çırpılır ve daha sonra diğer malzemeler de bu karışıma ilave edilir. Muzlar iyice ezilir, havuç rendelenir,ceviziçleriyle beraber hamurun içine atılır, kekin pişeceği kalıba yağ sürülür, unlanır ve hamur içine dökülür. 175 derecelik fırında 1 saat pişirilir.
6 Temmuz 2009 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder