14 Şubat 2010 Pazar

Sevgililer günü Pastası, Kedidili kafesinde pasta


Sevgililer günü benim için 2 yıldır çok özel, çünkü oğluşumun yaşgünü.

Ama canımın içi çok hasta zatüre başlangıcı oldu :( nasıl oldu bilmiyorum ama oldu :( Bugün yaşgününü yapacaktık aile arasında ama erteledik hasta olunca. Yine de kendi aramızda kutlarız pastasız geçirmeyelim diye uzun zamandır yapmak istediğim kedidili kafesinde pastayı yapmaya karar verdim. Bu kurdelayı bunun için saklıyordum, sonunda işe yaradı :)

Bu pastayı hastaneye gidip teşhisi konmadan başlamıştım. Hiç yiyecek keyfimiz olmasa da güzel bir tatlı oldu. Çok kısa sürüyor yapması ama tabi benim elde olmayan sebeplerle uzun sürdü.
Lütfen dualarınızı eksik etmeyin okuyunca çok ihtiyacım var :(
Şimdi tarif:
* Dilediğiniz, sevdiğiniz bir muhallebi yapın. Ben 1 lt sütü 1 bardak şeker ve 1 bardak unla pişirip vanilya ekleyip soğutup, Sonra yarım paket pasta kreması ve 1 bardak sütü çırpıp hazırlayıp muhallebiyle birlikte blender'da çırptım güzelce ve kremayı hazırladım.
* Kalpli kelepçeli kalıbın dibine ince bir tabaka kremadan döküp yaydım.
* Kedidillerini diklemesine yerleştirdim ( kremayı kedidillerini tutsun diye dibine döküyoruz dökmezsek devriliyorlar)
* 1 paket kedidilim vardı ve tüm tatlıya yeter sandım :S Ama tamı tamına kenarlara ancak yetti. Ben de evde dia'dan aldığım hazır waffle kekleri vardı 1 poşet. Onu kullandım. 1 sıra waffle dizdim.
* 2 kat daha 1 kat krema 1 kat waffle dizdim ve en üste kremanın kalanını döküp düzleştirdim.
* Kırmızı kalp olsun diye yarım paket çilekli jöle hazırlayıp ılıtıp jelleşmeden üzerine döktüm. Ama istediğim renk ve görüntüyü alamayınca üzerine renkli pasta süsü serptim. Ama jöle de özellikle dilimlendiğinde değişik ve hoş bir görüntü ve tat verdi.
* Pastayı 1 gece buzdolabında beklettim.
* Ertesi gün kelepçeyi çıkarıp kurdelayla bağladım. Kalıbı çıkarınca kedidilleri kendini salıp devrilir pasta dağılır diye korktum ama kurdelasız bile gayet şekli oturmuştu şaşırdım :)
* Afiyet olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hello. And Bye.