9 Şubat 2010 Salı
Hindistan cevizli kakaolu şekilli kurabiyeler
Bu kurabiyeyi cocostar kurabiye hamuruna bol hindistan cevizi koyarak merdaneyle açıp kurabiye kalıplarıyla şekil vererek yaptım. Ama Biraz daha pudra şekeri eklemem gerekiyormuş. Çünkü normalde cocostar kurabiyenin iç harcında da bol şeker olduğu için ona göre ayarlanmış.
Ben de şekeri az olunca 2. tepsiye çiğken üzerine tozşeker serptim. Ya da piştikten sonra pudra şekeri de serpilebilir.
Pişip soğuduktan sonra da üzerini dr. oetker'in renkli tüpleriyle renklendirip şekilleri belirginleştirdim.
Hamuru İçin:
1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
250 gram margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya ve limon-portakal kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder