20 Şubat 2010 Cumartesi

Bütün portakallı kurabiye ve bu fikirden doğan bütün portakallı kek ...




Kurabiye tarifi beğenerek izlediğim blog Yetur'la lezzet kareleri'nden. Yalnız ben oğlumun damak zevkine uysun diye kuşüzümü koymadım. Lezzetli ve mis gibi portakal kokan bir kurabiye. Tarif bu linkte..
Ama yine de yazayım çünkü bazen linklere ulaşılamıyor.
* 1 bütün portakal olduğu gibi robotta çekilir
* 1 brd şeker, 2 yumurta, yarım paket margarin yada tereyağ, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay kaşığı karbonatı yine robotta yoğuruyoruz.
* Malzemeyi yoğurma kabına alıp ununu ekliyoruz ve dilersek kuşüzümü.
* Yumuşak kıvamlı bir hamur olunca tepsiye dilediğimiz şekilde diziyoruz
* 180derecede pişirip ılıyınca pudra şekeri serpiyoruz
ben bir tepsi normal kurabiye boyunda, kalan hamuru da okulda arkadaşlarıma ikram etmek için daha küçük boyda yaptım. Küçük olanları suya sonra hindistan cevizine batırıp öyle fırınladım ama sarardılar. Yine de güzel oldular. Bir dahaki sefere de şekere batırmayı düşünüyorum, bence çok yakışır.
BÜTÜN PORTAKALLI KEK
* 1 bütün portakalı robotta iyice parçalayın
* sonra içine 5 adet yumurta 1yada 1,5 bardak şeker ekleyin (ben petek bal ekledim 1 dolu kaşık ve 1 büyük bardak şeker koydum) güzelce çırpın.
* Sonra içine 2 dolu kaşık yoğurt, 1 çay kaşığı zencefil ve un, kabartma tozu, dilerseniz vanilya da koyup güzelce karıştırın.
* 180 derece fırında pişirin.
* Fazla kabarmadı ama lezzetli bir kek oldu. ne zaman baton kalıbımda kek yapsam fazla kabarmıyor belki de portakallar kabarmasını engellemiştir ??









2 yorum:

yeşim dedi ki...

afiyet olsun canım beğenmenize sevindim.sevgiler...

Adsız dedi ki...

Hello. And Bye.