Ne zamandır Bim'de satılan su böreği yufkasından alıp yapmak istiyordum. Yaptım ve ben özellikle sıcakken çok beğendim, yalnız yumurtası bayağı fazla. yapıldığı gibi yenmesi gerekiyor sıcak sıcak.
Hazırlanışı:
Üzerindeki tarife göre yufkalar tek tek önce kaynar suya sonra soğuk suya batırılıp birkaç saniye bekletilip çıkarılır.
* Her yufka dağınık şekilde yağlanmış tepsiye serilip üzerine yağ gezdirilir.
* Orta kata peynir dilenirse maydonoz eklenir.
* Kalan yufkaya da aynı işlem yapılır ve en üste 1 yumurta 1 kaç kaşık yoğurt ve eritilmiş tereyağ yada sıvıyağ karışımı dökülür.
* Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder