2 Ocak 2010 Cumartesi

Su böreği yufkasından kolay su böreği

Ne zamandır Bim'de satılan su böreği yufkasından alıp yapmak istiyordum. Yaptım ve ben özellikle sıcakken çok beğendim, yalnız yumurtası bayağı fazla. yapıldığı gibi yenmesi gerekiyor sıcak sıcak.

Hazırlanışı:
Üzerindeki tarife göre yufkalar tek tek önce kaynar suya sonra soğuk suya batırılıp birkaç saniye bekletilip çıkarılır.
* Her yufka dağınık şekilde yağlanmış tepsiye serilip üzerine yağ gezdirilir.
* Orta kata peynir dilenirse maydonoz eklenir.
* Kalan yufkaya da aynı işlem yapılır ve en üste 1 yumurta 1 kaç kaşık yoğurt ve eritilmiş tereyağ yada sıvıyağ karışımı dökülür.
* Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: