21 Ocak 2010 Perşembe
Pekmezli havuçlu ve cevizli kek
Hazırlanışı:
* 1 bardak pekmez ve 3 yumurta çırpılır.
* 1 çay bardağı sıvıyağ ve alabildiği kadar un eklenir.
* Kabartma tozu ve vanilya ve alabildiği kadar un eklenip çırpılır.
* Dilenirse az miktar 1 çay bardağı kadar süt yada yoğurt ta eklenebilir o zaman biraz da şeker eklemek gerekir.
* En son rendelenmiş 2 havuç ve dövülmüş 1 bardak ceviz eklenir
* Yağlanıp hindistan cevizi serpilmiş kek kalıbına dökülür.
* 170 derecede sıcak fırında pişirilir.
Arasına krema da çok güzel oluyor. Süt dilimini bu şekilde keşfettim ilk :))
Krema tarifi burada.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder