22 Ağustos 2009 Cumartesi

Patates suflesi

Yine resimleyemediğim bir tarif malesef :( Ama inşallah yakın zamanda tekrar yapıp ekleyebilirim. Sıra gelirse :) Besleyici ve lezzetli ama ilk gün tüketilmesi tavsiye edilir. Çünkü içinde hem patates hem de yumurta var. Zaten çoğu kişi bilmez ama patatesin 24 saat içinde tüketilmesi gerekiyormuş. Sonrasında zehirlemese de zararlı olabiliyormuş. Bunu öğrendiğimden beri dikkat ediyorum.

Hazırlanışı:
* 7 adet patatesi yıkayıp haşlayıp püre yapın
*Bir tencerede 3 kaşık tereyağı-margarini eritip içine tuz ve karabiber serpin püreye ekleyin ve iyice karıştırın
*Ilınınca 2 yumurtanın sarısını teker teker ekleyin
*1 paket çiğ kremayı ekleyin
*Yumurtaların aklarını da 1 tutam tuz ile kar haline gelene kadar çırpın ve püreye ekleyin
*Rendelenmiş 1 bardak kaşar peynirinin bir kısmını üzerine serpmek için ayırıp gerisini püreye karıştırın
*Yüksek kenarlı bir fırın kabına boşaltıp üzerine kalan kaşarı da serpip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
*Afiyetler olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hello. And Bye.