Bu pastanın son görünümü değil, arakatı :)
*Waffleların ilk katını borcama dizip, üzerine üzerindeki tarife birebir hazırladığım 1 paket çikolatalı cremole'nin yarısını serip, muz dilimleri ve dövülmüş cevizle tatlandırdım
*Sonra ikinci katı da yerleştirdim
* En son kalan cremeole'yi de serip üzerini süsledim.
Bu tarifi çok tuttum çünkü hem çok pratik hem nefis :) Bu da 2. versiyonu ;)
* En son kalan cremeole'yi de serip üzerini süsledim.
Bu tarifi çok tuttum çünkü hem çok pratik hem nefis :) Bu da 2. versiyonu ;)
Hazırlanışı:
*Hazır satılan waffle'lardan 1 paketin yarısını borcama dizin
*Kreması için 1 paket vanilyalı pudingi üzerindeki tarife göre pişirip soğutun.
*Soğuyan pudingi 1 poşet yeni çıkan kaymak tadında şanti ile karıştırın güzelce çırpın
*İlk kat waffle üzerine kremayı yayın ve dilerseniz üzerini istediğiniz gibi tatlandırın. Ben portakal kabuğu şekerlemesi ve damla çikolata ve muz koydum.
*Kalan waffle'ları da dizip tekrar aynı süsleme ve tatlandırma işlemini yapın
*Buzdolabında soğutup birkaç saat sonra servis yapın
*Afiyetler olsun...
3 yorum:
ZEYNEPÇİM BU TARİFİ BEN DE ÇOK TUTTUM DENİCEM HEMEN AMA BİŞİ SORMAK İSTİYORUM KAYMAK TADINDAKİ KREM ŞANTİNİN FARKLI BİR LEZZETİ OLUYOR MU DİĞER ŞANTİLERE GÖRE HENÜZ DENEMEDİM MARKETTE GÖRDÜM AMA.BİR DE HAZIR WAFFLE MARKETLERDE VAR MI?BENİM WAFFLE MAKİNAM YOK MALUM HAZIR ALMAM LAZIM.ELLERİNE SAĞLIK
Seçilcim ben de kendim yapmadım waffle'ı yapmam da riskli olur ve hiç te pratik olmaz pastam :P Dia markette buldum geçenlerde 3-4 paket aldım. haftasonu forumdan arkadaşlar gelecek onlara da yapıcam inşallah bu pastadan bakalım beğenecekler mi :)
Şantiye gelince kaymak tadında oluyo gerçekten. Şeker yok sanırım içinde ya da çok az emin değilim. Ama vanilyalı pudingle karıştırınca süper bir krema oldu tavsiye ederim tüm pastalara ;)
Hello. And Bye.
Yorum Gönder