23 Ağustos 2009 Pazar

Çığırtma

Hazırlanışı:

*Patlıcanlar soyulur. Saplarını koparmadan sadece fazla yerleri kesilir.daha sonra yukarıdan başlayarak aşağıya doğru etrafından dönerek kesilir. En son sapları da kesilir.
* Parçalara bölmeden bütün halde kapaklı geniş bir tavada bol zeytinyağında ağzı kapalı pişirilir. Kızartma yapar gibi ama ağzı kapalı olduğu için zeytinyağının buharında pişiyor ve yumuşacık oluyor.
* Ardından biberler eklenir.
* Bolca domates ve sarımsak doğranarak karıştırılır.
* Daha önce pişirdiğimiz patkıcan ve biberlerin bulunduğu tavaya domates ve sarımsak karışımı eklenir ve tuzu atılıp ağzı kapatılıp 15 dakika civarında pişirilir
* Afiyet olsun

2 yorum:

Sevil dedi ki...

ZEYNPEÇİM ELİNE AĞLIK ÇIĞIRTMA ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR.BEN DE İZMİRLİYİM MALUM ÇOK YAPARIM ÇIĞIRTMA BEN BOL YAĞDA DEİL DE AZ YAĞDA KIZARTIYORUM PATLICANLARI AĞZI KAPALI OLDUĞU İÇİN YUMUŞACIK OLUYOR ZATEN.BİR DE DOMATESİNİ BİBERİNİ VE SARIMSAĞINI EKLEDİĞİMDE BİR TATLI KAŞIĞI DA ŞEKER SERPİYORUM TUZ İLE BİRLİKTE HEM DOMATESİN ASİDİNİ ALIYOR HEM DE PATLICANIN ACILIĞINI DENEMENİ TAVSİYE EDERİM:)

"Zeynep" dedi ki...

Seçilcim eşim malesef az yağlı olunca yemiyo çığırtmayı ama gerçekte ağır olmuyo çığırtmanın yağı. Belki zeytinyağını çok sevdiğimizden.
Ben zaten patlıcanı suda bekletirken suyuna tuzun yanında bi kaşık ta şeker koyarım hep. her yemeğe o şekilde yaparım patlıcanı ;)