22 Ağustos 2009 Cumartesi

Nohutlu-tavuklu mantı çorbası


Tarifi Seçil'in sayfasından kopyalıyorum;)

Malzemeler:
*1 su bardağı mantı, 1 su bardağı nohut, 1 adet tavuk göğsü
2 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı un nane-yağ

Hazırlanışı:
*Çorba tenceresine kaynamış suyu koyun ve içersine minik doğranmış tavuk etlerini ve mantıları ilave edip pişirin.
*Piştiken sonra pişmiş nohutunu da ekleyin,
*diğer yanda yoğrdunu ve unu çırpıp sulandırın biraz da çorbanın suyundan koyup tencereye ilave edin
*çorba kıvamını alana kadar kaynatıp,yağda kızdırılmış nane ile servis yapın. (Ben bu sosa çok sevdiğim toz kırmızı biber de ekledim çok yakıştı)

3 yorum:

Sevil dedi ki...

ELİNE SAĞLIK ZEYNEPÇİM NEFİS OLMUŞ KIRMIZI BİBER DE GERÇEKTEN ÇOK İŞTAH AÇICI GÖRÜNÜYOR.BİR DAHA Kİ SEFERE BEN DE DENİCEM;)

"Zeynep" dedi ki...

Teşekkürler Seçilcim. ben çorbalara bu aralar çok yapıyorum bu sostan. Ramazanın şerefine sanırım :DD

Adsız dedi ki...

Hello. And Bye.