25 Nisan 2009 Cumartesi

Makarna Böreği Bohçası




Malzemeler:
*1 paket fırın makarnayı 10 dakika haşlayın süzün
*dilediğiniz kadar yağ ve beyaz peyniri, isterseniz kaşar da olur, karıştırın
*1 adet yufkayı tepsiyi yağlayarak ortalayarak tepsiye çarşaf gibi serin. Kenarlardan taşanlar kapanacak sonradan. O yüzden tepsiden 10-12 cm büyük olmalı yufka üzerinin tamamen kapanması için.
*Makarnayı yufkanın üzerine boşaltın
*2 adet yumurtayı çırpıp 2-3 bardak sütle karıştırın ve yarım çay bardağı ayırın
*Sütlü yumurtaya kaşar ekleyip makarnanın üzerine gezdirin
*Yufkayı bohça gibi kapatın
*Ayırdığınız süt ve yumurta karışımını dilerseniz az daha süt koyarak yufkanın üzerine gezdirin
*180 derece fırına verin
*Afiyet olsun

Hiç yorum yok: