23 Nisan 2009 Perşembe

KESTANE PUDİNGLİ PASTA



KESTANE PUDİNGLİ PASTA



Pandispanya malzemesi:

(Bu ölçü büyük boy kelepçeli kalıp için. Daha küçüğü için 4'er ölçek olacak)
5 yumurta
5 fincan şeker
5 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Dilerseniz kakao


Krema malzemesi:
1 paket gurme kestaneli puding + 2,5 bardak süt
(kremayı çoğaltmak isterseniz) Göz kararı Süt, nişasta, şeker, tereyağı
1 poşet toz şanti + yarım bardak süt (yada 1 küçük paket hazır krema)

Hazırlanışı:
*Pandispanya malzemesini çırpıp kelepçeli kalıba ya da yuvarlak bir kalıba döküp 170 derece fırında pişirin.
* Krema malzemelerini şanti hariç tencereye koyup pişirin. (nişastayı az suda eritip ekleyin)
* Soğuyunca içine şantiyi hazırlayıp ekleyin blenderda çırpın pütür kalmasın. Kıvamına göre az daha süt te ekleyebilirsiniz.
* Keki ortadan ikiye bölün, bıçakla yerini çizip iple kesince kolay oluyor ;)
* İlk katı nescafeli şekerli sütle ıslatın ve kremasını dökün. (Bol kestaneli tat isterseniz arasına kafkasın falan kestane püresi satılıyo ondan sürebilirsiniz olsa sürecektim ama yoktu. ya da karamionun kestaneli çikolatasını rendeleyebilirsiniz. Ya da sadece damla çikolata da olur. )
* Ardından ikinci kata da aynı işlemi uygulayın.
* Kremayı döktükten sonra üzerine gurme pudinglerin içinde hazır çikolata soso oluyo ondan dökün istediğiniz gibi şekil verin.
* Afiyet olsun.


Dipnot: Evde kestaneli puding vardı ve değerlendireyim belki güzel olur dedim ve Kestaneli kremayı ben çok tuttum kestane şekerimsi tadı oluyor biraz .

Hiç yorum yok: