21 Mart 2009 Cumartesi

TUZLU HAMURİŞLERİ VE BÖREKLER



HAZIR BAKLAVALIK YUFKADAN BÖREK

Malzemeler:
1/2 bardak süt
1/2 bardak su
1/2 bardak sıvıyağ
2 yumurta
Hazır baklavalık yufka
Haşhaş tohumu

Yapılışı:
*Tepsiyi yağlayın
* 1 yumurtanın sarısının yarısı hariç tüm sıvı malzemeyi çırpın.
*2 yufkayı hiç kıvırmadan olduğu gibi fırın tepsisine serin ve üzerine karışımdan sürün
*Yufkaların yarısı bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
*Yarısı bitince arasına beyaz peynir yada lor peyniri dilerseniz maynonoz da koyup dağıtın.
*2 şer yufka serip üzerine karışımdan dağıtma işlemine malzeme bitinceye kadar devam edin.
*Sıvı karışımdan kaldıyda içine ayırdığınız yarım yumurta sarısını koyup çırpın ve böreğin üzerine dağıtın.
* Üzerine haşhaş tohumu yada susam- çörekotu serpin. (Ben böreğe en çok haş haş tohumunu yakıştırıyorum)
* Eşit dilimlere dikkatlice kesin. Bıçağı ittirerek dilimleri güzelce ayırın.
*Kızgın fırına koyup pişirin. 200 derece civarı olmalı.
*Çok kısa sürede pişen bir börek. O yüzden gözünüzü ayırmayın yanmasın :D

Hiç yorum yok: