KARNIBAHAR GRATEN Malzemeler:
1 Adet Küçük Boy Karnabahar
100 gr Margarin
1 Su Bardağından 2 parmak eksik un
5 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
Tuz
250 gram kıyma
1 soğan
Yapılışı :
*Karnabaharı arka kısmını daire şeklinde oyarak yaprak kısmını çıkardıktan sonra çiçek çiçek ayırın.
*İyice yıkayın tuzlu suda haşlayın.
* Başka bir tencerede margarini eritip,un ile kavurun
* Un sararınca azar azar sütü ve tuzu ilave edin
* İçine karnabahar çiçeklerini atıp, iyice karıştırın
* Kıyma ve soyanı baharatla kavurun
* Yağlanmış fırın tepsisine tüm malzemeyi dökerek üzerine kaşar peyniri rendesini serpin
* Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
* Afiyet olsun
ISPANAK GRATEN
2 Kaşık yağ
3 Kaşık un
1 Bardak süt
Tuz ve karabiber
1 Yumurta sarısı
1 Kaşık kaşar rendesi
Hazırlanışı
*Ispanak yaprakları iyice yıkanır. Hafif ateşte bir kahve fincanı su ilavesi ile kapağı kapalı bir şekilde haşlanır.
Hazırlanışı
*Ispanak yaprakları iyice yıkanır. Hafif ateşte bir kahve fincanı su ilavesi ile kapağı kapalı bir şekilde haşlanır.
* Suyu sıkılıp, ince ince kıyılır.
* Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt ve kıyılmış ıspanak ilave edilip karıştırılarak pişirilmeye devam edilir. Tuz ve karabiberi atılır. Normal şekilde pişince ateşten alınır.
* Yağladığımız tepsiye malzemenin hepsi yayılır. Üzerine, daha önce hazırladığımız sostan ayırdığımız ( yağ, un ve süt ) sosa yumurta sarısı karıştırarak tepsinin üzerine dağıtılır. Kaşar rendesi serpilir. Önceden kızdırılmış fırına konur
* Tepsinin üzeri pembeleşince fırından çıkartılır. Dilimlenir ve servis yapılır.
FIRINDA PATATESLİ TAVUK
3 orta boy patates
Baharat (kekik pulbiber)
Az yağ
Az su
Hazırlanışı:
*Fırın tepsisini az yağlayın
* Tavukları derileri alta gelecek şekilde dizin aralarına da patates dilimlerini dizin
* Tavukları derileri alta gelecek şekilde dizin aralarına da patates dilimlerini dizin
* Dibine az su koyun ve fırınlayın
* Tavuklar pişmeye başlayınca derileri üste gelecek şekilde ters çevirin ve baharatını serpin ( Böylece kızarıp ızgara gibi çıtır çıtır oluyor )
Dipnot: Aslında bu tarifi terbiyeli de yapıyorum terbiyede 1 saat bekletip sonra fırınlıyorum o da çok lezzetli oluyor.
Terbiyesi için:
1 kaşık yoğurt
1 çay kaşığı salça
1 kaşık sıvıyağ
2-3 diş sarımsak rendesi
kekik, pulbiber
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder