24 Mart 2009 Salı

TEPSİ KURABİYESİ


Dilerseniz kalıpla şekillendirebilirsiniz daha şık olsun diye ama lezzeti çok güzel görüntüye çok ta gerek yok aslında :))

Hazırlanışı:
125 gram margarin

1,5 bardak şeker

2 yumurta

1 tutam tuz

2 çay kaşığı kabartma tozu

3 bardak un


Harç:

1 bardak dövülmüş ceviz ya da fındık

2 çorba kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tarçın


Yapılışı:

*Margarinle şekeri iyice ezin

* Yumurtalatı, tuzu, kabartma tozunu ekleyin

*Unu ilave edip kurabiye hamuru yapın

* Buzdolabında 1 saat bekletin

* Fırın kabını yağlayın

* Tezgah üzerinde hamurun yarısını tepsi merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın

* Üzerine harcı serin

* hamurun diğer yarısını da aynı şekilde açıp serin harcın üzerini kapatsın

*1 yumurta akını çırpıp üzerine sürün

*Dilerseniz dilimlere ayırın

* 175 derece fırında pişirin

* Afiyet olsun










Hiç yorum yok: