24 Ağustos 2011 Çarşamba

Körili maklube



Çok merak ettiğim ve çok sık canımın çektiği bir tarifti, ancak uğraşmalı diye erteliyordum. Mübarek ramazan ayında, oruçlu pruçlu midem kazınırken, buzlukta tam bu tarif için uygun etim varmış ve deneyeyim artık dedim :) Ama kendim bişey katmasam olmaz, körili pilavı da merak ediyordum ve maklubeyi geleneksellikten uzaklaştırıp körili yaptım :)

Ancak ben suyunu koyarken acele ettim birden döktüm ve içi dışı karıştı etler içine karıştı ve görüntüde az et oldu şıklık bozuldu, suyu yavaaş yavaş dökmek gerek gezdire gezdire ;)


HAzırlanışı:


* Kuzu eti yağ konmadan biraz kavrulur, dibi tutar gibi olunca biraz su eklenir ve suyunu çekene kadar biraz daha kavrulur

* Suyunu çekmesine yakın birkaç damla sirke eklenir ki et sert olmasın.

* Sonra içine soğan eklenir, biraz daha kavrulur. Ben tercihen soran kavrulduktan sonra 1 adet bahçe domatesi ekleyip biraz daha kavurdum.

* Tuz ve karabiber eklenip ateşten alınır.


SEbzeler:

* HAvuç ince ince doğranır, patates ve patlıcan da... Kızartılır.


* Tencerenin dibine pişmiş et, onun üzerine kızarmış sebzeler, onun üzerine da önceden ıslatıp nişastasını aldığınız 2 bardak pirinç ve üstünü örtecek kadar su, tuz ve köri eklenerek ağzı kapatılıp pişirilir.

* Piştikten sonra servis tabağına servis edilir misler gibi sıcak sıcak yenir

* Afiyet olsun...

1 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor..afiyetler olsun sevgiler:)