24 Ağustos 2011 Çarşamba

Beşamel soslu mantarlı makarna



Yine köyde yaptıklarımdan, servis pek şık olmasa da lezzet harikaydı ...


Hazırlanışı:

* Makarnamız haşlanıp hazırlanır

Sos için:

* Az yağda soğan çok ince kavrulur sonra mantarlar eklenir, kısık ateşte pişirilir.

* Mümkün olduğunca ağzı açık pişirilsin ki mantarlar yumuşamasın haşlama gibi olmasın...

* Beşamel sos için göz kararı yapıyorum ama normal tarif 1-2 kaşık unu 2-3 kaşık yağda kavurun, un yağa karışmıyorsa kuru kalıyorsa az daha yağ eklenebilir, Sürekli karıştırmak topaklanmamasını sağlamak ve de tabi yakmamak çok önemli bu sırada.

* un sararmaya başladığı zaman 1 bardak süt ve tuz eklenir ve muhallebi kıvamına gelene kadar hızlıca karıştırılarak ( mümkünse tel çırpıcıyla) pişirilir.

* Beşamel sos mantarların olduğu tavaya karıştırılıp dilenirse baharat eklenir.

* Sosumuz makarnamızın üzerine dökülüp servis yapılır

* Afiyet olsun...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

En iyi tatlı, yemek ve börek tarifleri mi arıyordunuz? Hemen tombulmutfak ‘tan bulabilirsiniz.Tombulmutfak, bildiğiniz diğer yemek tarif sitelerine benzemez. Çünkü tombulmutfak'ta herkesin damak tadına hitap edecek bir şeyler vardır !
http://www.tombulmutfak.com