23 Nisan 2010 Cuma

Tepsi kebabı




Görüntüsü pek hoş olamasa da (üst malzeme yetersizliğinden) tadı çok güzel ve basit bir köfte tarzı ve çocuklar yani yeğenlerin ve oğlum bayıldı. Meşhur tepsi kebabı gibi yapmıyorum ben ama kafama göre yapıyorum içine herbişey koyabileyim diye :) Eminim gerçeği çok daha lezzetlidir.
Daha sonra düzenleme yapıcam ama unutmıyım diye yazmıştım malzemeleri ekliyorum.



1 kg kıyma
1 yumurta
1 soğan rendesi
1 diş sarımsak
1 çay bardağı ekmek içi ya da galeta unu
1 avuç dolusu ince bulgur
tuz ve baharat

5 yorum:

Şenay dedi ki...

Canım benim bloğumda da var tepsi kebabı Hatay yöresine ait sana püf noktalarını söyleyeyim.Bizim orda kesinlikle köfteye koyar gibi galeta konmaz.Bulgur vs de konmaz.Böyle de güzel olmuştur da eminim ben genede bizim usulü anlatayım.Köftelik kıyması iki kere çekilmiş olursa tepsiye basılıp piştikten sonra 5-6 parçaya ayrılmamış olur.veya baharatı konunca iyice yoğurup özleştirmek gerekirmiş.benimki birkaç parça oluyordu eltim söyledi bunu.Kıymanın içine maydanozu bol güzel olur 1 demet maydanoz,sivri kırmızı veya yeşil biber,2 baş filan soğan 4-5 diş sarımsak incecik doğranır.(hepsi tabi soğan maydanozu filan)İçine pul biber,karabiber,az salça,kimyon,tuz eklenir hepsi yoğrulur tepsiye basılır.Sonra bu şekilde biraz fırına verip az sulanıp etin çekmesi sağlanır.Sonra(esas Hatay'da çiğden konur) ama ben az kızartıyorum patates dilmlerini böylece biraz fırınlanmış etin üstüne dizilir.Salçalı suyla da pişince kızarmış patatesler lokumm gibi oluyor çiğden koyunca sanki biraz pişmiyor her zaman iyi az kızarıp sonrada salçalı suyla pişince çok lezzetli ve lokum gibi yumuşak oluyor patatesler.Etin üstüne patatesten başka 4e bölünmüş soğan ,bütün yeşil biber ve salçalı su eklenip fırında pişirilir.:)

ZEYNEP dedi ki...

Teşekkür ederim paylaşımın için canım. Ama dediğim gibi asıl tarifi biliyorum ama ben böyle daha çok yapıyorum. Senin bloğundaki tarife göre de geçen yaz yapmıştım ve çok güzel olmuştu ama foto makinem arızalı olduğu için resimleyememiştim. Ama ben içine yumurta bulgur vs.. girsin istedim daha besleyici olsun diye. Kendi tarzımı uydurdum et tek başına çok ağır geliyor bize, özellikle de yazın.
ve bu yemeği yaptığımda zaten tarifte de yazdım evde üst malzemem fazla değildi biber falan, hatta eklesem mi diye de düşündüm ama tadı çok güzel olduğu ve çocuklar da bayılarak yediği için ekledim ;)

ZEYNEP dedi ki...

hmm bir de eşim maydonoz ağzına sürmediği için bizim evde maydonozlu yemek malesef yapılamıyo, ondan koymadım maydonozu da...

Adsız dedi ki...

Hello. And Bye.

Adsız dedi ki...

Hello. And Bye.