13 Nisan 2010 Salı

Sünger Bob -2-

Bu sefer de kuzenimin oğlu Sefa'ya sünger Bob pastası yaptım. Emremin yaşgününde bayılmışlardı Sünger bob pastasına çünkü. Bu sefer ağzını da şeker hamurundan yaptım daha başarılı oldu tabi :) Ama gözünü yerleştirirken sol alt kısma düşürdüm ve başka krema da kalmadığı için tekrar krema ekleyip sıvayamadım yoksa daha pürüzsüz olacaktı o kısmı da :S

Pandispanyası:

2 sefer aynı ölçüleri uyguluyoruz, alt ve üst kat ayrı pişecek. Biri piştikten sonra diğer hamuru çırpıyoruz ki çökmesin. En büyük boy borcamdan bu şekil elde ediliyor.
* 4 yumurta

* 4 fincan şeker çok güzel çırpılır.
* 1 kahve fincanı süt yada portakal suyu

* 1 kahve fincanı sıvıyağ eklenir tekrar çırpılır.
* En son 2 kahve fincanı un
* 2 kahve fincanı nişasta
* 1 paket vanilya

* 1 paket kabartma tozu eklenir kıvamı yeterli gelmezse yarım fincan daha un ya da nişasta eklenebilir. Her un aynı olmuyor çünkü.
* 170-180 derece fırında pişirilir.

Kreması:
* 12 kaşık şeker ( neredeyse 1 su bardağı)
* 4 yumurta ( göze fazla geliyor ama pasta çok büyük olduğu için 2 ölçü kullanılıyor)
* 1 kilo süt
* 8 kaşık unu tencereye koyup telle çırpıp kaynatın ama sürekli karıştırarak.
* Piştikten sonra içine vanilya ekleyin soğutun.
* Soğuyunca 1 poşet toz şanti ekleyin ve blenderda çırpın pürüzsüz olsun.
Gerisi burada...

4 yorum:

Şenay dedi ki...

Üff süpersin valla eline sağlık.Düştü hata oldu demişsin ama inceledim bir hata göremedim.Mikroskopla bakmak lazım heralde hata bulabilmek için.:)

ZEYNEP dedi ki...

Teşekkür ederim ŞEnaycım :)
Sen de oğluşuna yap bence bayılır malzeme olduktan sonra çok kolay aslında. Sadece biraz vakit alıyor ;)

Adsız dedi ki...

Hello. And Bye.

Adsız dedi ki...

Hello. And Bye.