Pandispanyası:
2 sefer aynı ölçüleri uyguluyoruz, alt ve üst kat ayrı pişecek. Biri piştikten sonra diğer hamuru çırpıyoruz ki çökmesin. En büyük boy borcamdan bu şekil elde ediliyor.
* 4 yumurta
* 4 fincan şeker çok güzel çırpılır.
* 1 kahve fincanı süt yada portakal suyu
* 1 kahve fincanı sıvıyağ eklenir tekrar çırpılır.
* En son 2 kahve fincanı un
* 2 kahve fincanı nişasta
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu eklenir kıvamı yeterli gelmezse yarım fincan daha un ya da nişasta eklenebilir. Her un aynı olmuyor çünkü.
* 170-180 derece fırında pişirilir.
Kreması:
* 12 kaşık şeker ( neredeyse 1 su bardağı)
* 4 yumurta ( göze fazla geliyor ama pasta çok büyük olduğu için 2 ölçü kullanılıyor)
* 1 kilo süt
* 8 kaşık unu tencereye koyup telle çırpıp kaynatın ama sürekli karıştırarak.
* Piştikten sonra içine vanilya ekleyin soğutun.
* Soğuyunca 1 poşet toz şanti ekleyin ve blenderda çırpın pürüzsüz olsun.
Gerisi burada...
4 yorum:
Üff süpersin valla eline sağlık.Düştü hata oldu demişsin ama inceledim bir hata göremedim.Mikroskopla bakmak lazım heralde hata bulabilmek için.:)
Teşekkür ederim ŞEnaycım :)
Sen de oğluşuna yap bence bayılır malzeme olduktan sonra çok kolay aslında. Sadece biraz vakit alıyor ;)
Hello. And Bye.
Hello. And Bye.
Yorum Gönder