Bayat ekmekleri değerlendirmek için hem lezzetli hem çocukların hoşuna gidebilecek bir tarif. Patates püresi gibi ama yenmesi ve şekli kurabiye gibi o yüzden bu adı verdim. Dışı çıtır çıtır oluyor ama çıtır sevmeyenler ekmek içine bulamayabilir, bir kısmını o şekilde yaptım o da güzel oldu.
Tarifi ben uydurdum ve oğlum ve yeğenim çok sevdiler. aslında kızgın yağda kızartacaktım belki öyle daha lezzetli olur ama yine elim kızartmaya gitmedi :S Evde neredeyse hiç kızartma yapmıyorum zaten zararlı diye.
Tarifi:
* 4 adet patates (haşlanmış), zevke göre 1-2 yumurta, yarım pakete yakın labne peyniri, kaşar rendesi, tuz, karabiber ve 1 su bardağı iyice ufalanmış bayat ekmek güzelce yoğurulur.
* Ceviz büyüklüğünde parçalar koparararak yuvarlak şekil verilir ve önce iyice çırpılmış yumurtaya, sonra da iyice ufalanmış ekmek içine bulanıp fırın tepsisine dizilir ve orta ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
* Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder