27 Kasım 2009 Cuma

Terbiyeli sulu köfte


hazırlanışı
Yarım kilo az yağlı kıyma
1 adet soğan
1 adet domates ya da salça
2 kaşık pirinç ( ben 1,5 kaşık pirinç ve yarımşara yakın bulgur ve irmik koydum. daha besleyici olsun oğlum için diye)
tuz karabiber kimyon
* Tüm köfte malzemesi güzelce yoğurulup misket büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlanır
* Tencerede soğan yağda kavurulup salça eklenir az daha kavurulur.
* 1 litreye yakın su eklenip içine 1'er adet patates ve havuç eklenir kaynayınca köfteler eklenir.
* Pirinçler pişene kadar pişirilir.
* Bir kasede 1 yumurta, 1 kaşık yoğurt ve 1 dolu kaşık un çırpılıp çorbanın suyundan 1 kaç kaşık yavaş yavaş eklenerek çırpılır. Daha sonra terbiye yavaş yavaş ve çırpılarak tencereye ilave edilir. ( Ben yumurta iyice erisin diye terbiyeyi blender'da çırpıyorum )
* Beş dakika daha kısık ateşte pişirilir.
* Afiyet olsun...




2 yorum:

GÜL dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM BLOĞUNU GEZMEYELİ EPEY BİR ZAMAN OLMUŞ,NEFİS MAMALaRINI YENİ GÖRDÜM (caps look açık kalmış :)
çocukluğumdan beri bayılarak yediğim annemin nefis çorbasıdır,ellerine sağlık harika görünüyor :)

"Zeynep" dedi ki...

Sağol Gülcüm. Ben de çok severim, önceden annem yapardı ama artık ben de yapıyorum :)