8 Kasım 2011 Salı

Kabak Graten

Anneciğimin köydeki bir arkadaşında tadıp çok beğendiği bu yemeği biz de denedik, bize çok hitap eden bir yemek oldu. Kabak ve hafif yemekleri sevenler için ideal bir çeşit.

TARİFİ:
* Kabakları soyup kızartmalık gibi dilimleyin
* Tepsiye her biri bir diğerinin yarısının üzerine gelecek şekilde dizin
* orta büyüklükte bir tepsiyse 2 yumurta 2 bardak sütü 1 kaşık unla blenderdan geçirip tuz karabiber ekleyip kabakların üzerine dökün
* Sütünü çekmeye başlayınca fırından çıkarmaya 10 dakika kala kaşar peyniri rendeleyip üzerine serpin, kaşarlar kızarınca fırından çıkarın.
* Afiyet olsun...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Hello. And Bye.