8 Kasım 2011 Salı

Tava Böreği ( Mutfak meleği bloğundan k0pyaladım)
Malzemeler:
(28-30 cm tava için)
3 adet yufka
1/2 su bardağı süt veya 5-6 yemek kaşığı yoğurt

1 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
İçi İçin:
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
İsteğe bağlı maydanoz
Yapılışı:
1. Teflon tavayı 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlayın. Bir kasede yoğurt veya süt, yumurta ve sıvıyağı çatalla çırpın. Bir yufkayı kenarları yanlardan sarkacak şekilde tavaya serin. (En sonunda sarkan kısmı böreğin üzerine kapatacağız.)
2. Yarım yufkayı elinizle iri parçalar kopararak (10 cm’lik parçalar olabilir, küçük olmasın) tavaya gelişi güzel koyun. Üzerine yoğurtlu sosun yarısını gezdirin. Üzerine yarım yufka daha parçalayın ve üzerine ufalanmış beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri ve seviyorsanız kıyılmış maydanoz serpin. (Miktarlarını istediğiniz kadar koyun, ben bol miktarda koydum.). Kalan yufkanın yarısını da parçalayarak üzerine yoğurtlu sosun kalan yarısını boşaltın ve kalan yarım yufyayı da parçalayın. Kenarlardan sarkan yufkayı da büzdürerek böreğin üzerine kapatın.
3. En büyük ocağı iyice kısın ve tavayı ocaya koyun. 5-6 dakika sonra kenarından hafif kaldırarak kızarıp kızarmadığını kontrol edin. Kızardığında tavanın üzerine büyük bir servis tabağı veya tepsi kapatıp alt üst ederek böreği servis tabağına alın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ dökün ve böreği servis tabağından yavaşça sıyırarak tavaya koyun. Bu yüzü de kızardığında servis tabağına alın.
4. Ilındığında üçgen olarak dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

2 yorum:

Nedir dedi ki...

Bende yapmıştım çok güzel ve çabuk oluyor.

Adsız dedi ki...

Hello. And Bye.