13 Temmuz 2011 Çarşamba

3 renkli bisküvili ahududulu pasta







Köydeki ahududuları değerlendirmek için benim uydurduğum ama çok beğenilen bir pasta. Bu üstteki borcama yaptığım basit versiyonu. Aşağıdaki muhallebiye hiçbişey eklemeden sadece kakao ile renklendirmiştim 2. katı. O da çok lezelliydi, Ama kelepçeli kalıptaki tam bir yaz pastası..



Muhallebisi:


1 litre süt, 1er kahve fincanı irmik, nişasta ve un, 1 bardak şekeri muhallebi kıvamında pişirin vanilya ekleyin çırpın.


1. beyaz kat: KElepçeli kalıbın içini streçle sarıp dibine 1 sıra Burçak bisküvi dizin. ÜZerine 1 kat sade muhallebi serip 2. sıra burçak bisküviyi dizin.


2. kat ( kahverengi) Kremayı 1 kahve fincanı kakao ve yarım poşet krem şanti ve 2-3 kaşık labneyle karıştırın ve güzelce çırpın. bisküvilerin üzerine serin.


3. ahududu pelteli kat: 1 kat daha burçak bisküvi dizdiğiniz pastanın üzerine

1 büyük bardak su ve 1 dolu kaşık nişastayı pişirip pelte yapıp sonra taze ahududuysa biraz da şeker ama yoksa ahududu reçeli ekleyip biraz daha pişirip blender'da çırpıp pastanın en üst katına serin. ÜZerine Hindistan cevizi serpin yada şantiyle süslenebilir. Soğuyunca buzluğa atın ve mevsim yazsa yarı buzlu serin serin yiyin :) Kışsa da buzluk değil de buzdolabından çıkarıp servis edin.




Hiç yorum yok: