30 Aralık 2010 Perşembe

Haşhaşlı tatlı

HERKESİN YENİ YILI KUTLU OLSUN :)

d Bu tatlıyı çok duymuştum ama hiç tadına bakmamış ve yapmamıştım. Denedim, çok beğendim ve bundan sonra özel misafirlerime yapacağım lezzetler arasına girdi bu tarif :)


Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 bardağa yakın süt
1 su bardağı öğütülmemiş kuru siyah haşhaş
1 subardağı irmik
1 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 paket vanilya
Hazırlanışı
3 yumurta ve 1subardağı şekeri mikserde iyice çırpın su bardağı yağı ve sütü ilave edip devam edin, sonra sırasıyla 1su bardağı öğütülmemiş kuru siyah haşhaşı, sonra 1subardağı irmiği ve en son 1su bardağı unu ekleyip 1kabartma tozunu vanilyayı
katıp iyice çırpın hamur katı olacaktır sonrasında kaşıkla çırpmaya devam edebilirsiniz.orta boy tepsiye dökün ve fırına verin.kek gibi pişirin o pişerken bir yandan 1,5 s.bardağı şeker 1.5 su bardağı su ile şerbetini hazırlayın ve 1paket krem şantiyi sütle hazırlayıp buzdolabına koyun.

Tatlı pişince üzerine şerbeti dökün, şerbeti çekip soğuyunca şantiyi serin, dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun.

2 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

2010 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2011 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamında güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep seninle olsun. Yeni yılın sana ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar!!

Adsız dedi ki...

Hello. And Bye.