31 Aralık 2010 Cuma

Damlasakızlı balkabağı tatlısı


Yılbaşı akşamı menümden tek resmini çekebildiğim tarif..
Hazırlanışı :

* Kabağı çok ince dilimlere ayırıp pişirin. Suyunu tamamen çekmesini bekleyin. Suyunu çektiği için çok yoğun bir kabak tatlısı oldu şekeri bolca tutmuşum ama ben yoğun tatlıları sevdiğim için bayıldım, şeker arzuya göre göz kararı konabilir.
* kedidili bisküvilerini sütle ıslatıp 1 sıra borcama dizin
* üzerine güzelce püre yaptığınız kabağı serin
* onun üzerine de dövülmüş ceviz serpin
* En üste de normalde kaymak tadında şanti seriyorum ama evde yokmuş damlasakızlı kremole ile kapladım en üst katı, herkes bayıldı ve bu tatlıya çok yakıştı :)
*Afiyet olsun ...

2 yorum:

Yemekçinin Mekanı/Nazlı dedi ki...

Ellerine sağlık canım.

Adsız dedi ki...

Hello. And Bye.