2 Nisan 2011 Cumartesi

Ispanaklı Kek






Tarifi netten almıştım siteyi hatırlamıyorum uzun zaman oldu :S



MALZEMELER:

3 yumurta 1,5 bardak toz şeker yarım bardak ılık su yarım bardak sıvıyağ kabartma tozu vanilya haşlanmış, rondodan geçirilmiş, yarım bardak ıspanak


YAPILIŞI:

Öncelikle 250 gr kadar ıspanak az suda 5-10 dk haşlanır süzülüp rondodan geçirilir bu halde yarım su bardağı kadar oluyor.

3 yumurta şekerle çırpılır yarım su bardağı ılık su ilave edilip çırpmaya devam edilir,

sıvıyağ,ıspanak püresi,2,5 bardak elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya eklenip hamur yapılır,

yağlanmış ve tozşeker serpilmiş yuvarlak borcamda 175 derecede 20 dk kadar pişirilir.


Fırından çıkan kekin yanlarındaki yuvarlak kısımlar kesilir bunlarda rondodan geçirilip üzerini süslemek için kullanılacak.


Üzeri için: Kekin üzerine 1 bardak suyla 2 paket kremşanti çırpılıp konuyor ama ev yapımı krema isteyenler için: 2 bardak süt 1,5 kaşık nişasta 1,5 kaşık un 5 kaşık şeker ve vanilya ile muhallebi hazırlayabilirler... .kremanın üzerine kek kırıntılarını serpip kiviyle süsleyebilirsiniz.



Hiç yorum yok: