31 Aralık 2010 Cuma

Damlasakızlı balkabağı tatlısı


Yılbaşı akşamı menümden tek resmini çekebildiğim tarif..
Hazırlanışı :

* Kabağı çok ince dilimlere ayırıp pişirin. Suyunu tamamen çekmesini bekleyin. Suyunu çektiği için çok yoğun bir kabak tatlısı oldu şekeri bolca tutmuşum ama ben yoğun tatlıları sevdiğim için bayıldım, şeker arzuya göre göz kararı konabilir.
* kedidili bisküvilerini sütle ıslatıp 1 sıra borcama dizin
* üzerine güzelce püre yaptığınız kabağı serin
* onun üzerine de dövülmüş ceviz serpin
* En üste de normalde kaymak tadında şanti seriyorum ama evde yokmuş damlasakızlı kremole ile kapladım en üst katı, herkes bayıldı ve bu tatlıya çok yakıştı :)
*Afiyet olsun ...

30 Aralık 2010 Perşembe

Haşhaşlı tatlı

HERKESİN YENİ YILI KUTLU OLSUN :)

d Bu tatlıyı çok duymuştum ama hiç tadına bakmamış ve yapmamıştım. Denedim, çok beğendim ve bundan sonra özel misafirlerime yapacağım lezzetler arasına girdi bu tarif :)


Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 bardağa yakın süt
1 su bardağı öğütülmemiş kuru siyah haşhaş
1 subardağı irmik
1 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 paket vanilya
Hazırlanışı
3 yumurta ve 1subardağı şekeri mikserde iyice çırpın su bardağı yağı ve sütü ilave edip devam edin, sonra sırasıyla 1su bardağı öğütülmemiş kuru siyah haşhaşı, sonra 1subardağı irmiği ve en son 1su bardağı unu ekleyip 1kabartma tozunu vanilyayı
katıp iyice çırpın hamur katı olacaktır sonrasında kaşıkla çırpmaya devam edebilirsiniz.orta boy tepsiye dökün ve fırına verin.kek gibi pişirin o pişerken bir yandan 1,5 s.bardağı şeker 1.5 su bardağı su ile şerbetini hazırlayın ve 1paket krem şantiyi sütle hazırlayıp buzdolabına koyun.

Tatlı pişince üzerine şerbeti dökün, şerbeti çekip soğuyunca şantiyi serin, dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun.

25 Aralık 2010 Cumartesi

Kremalı brokoli çorbası

Sebze çorbalarını herkes sevmez, ama bizim ailede çok sevilir çok şükür. Hele kış aylarında hastalıklara dirençli olmak için vitamin deposu bu çorba. Krema yok içinde, ben hazır krema çok mecbur kalmadıkça kullanmıyorum ağır geliyor, bu çorbanın kreması yağ, un ve süt ;)
*** Son yaptığımda haşlama suyuna yarım kilo çorbalık tavuk ekledim, piştikten sonra çıkardım, hiç tavuk tadını almadık çok nefis bir sebze çorbası oldu o da..

Hazırlanışı:

Brokoliyi haşlıyoruz, Miktarı kişi sayısına ve arzuya göre değişir. Haşlarken suyuna ben bir tane soyup yıkadığım bütün soğan ve birkaç diş sarımsak ta ekliyorum daha vitaminli olsun diye. Pişince vitamini suya geçmiştir diye onları çıkarıyorum ama çıkarılmayabilir de. Bl ender'da brokokliler eriyene kadar çırpıyorum.

Ayrı bir tavada birkaç kaşık unu yağda kavuruyorum, sonra birkaç kaşık salça ekliyorum. (brokolinin yeşil rengini alsın diye salçasını çok koyuyorum)

Bu karışımı çorbaya ekleyip tekrar blender'da çırpıyorum ve içine süt ve baharatını ekliyorum.
Yerken de limon sıkıyoruz çok güzel oluyor.
*** Ama çorbanın kıvamının ne çok sulu ne de çok yoğun olmaması gerek.