2 Ekim 2010 Cumartesi

Browni-pare :)

Tarifi Göbüş arkadaşımdan aldım.
Bana tadı şekerparenin kakaolusunu anımsattığı için de browni-pare adını taktım kendi yaptığıma :)) Evde margarin yarım paketten azdı, çıkamadım ben de olan margarine 1 su bardağına yakın sıvıyağ ve 1 kaşığa yakın tereyağ ekledim. Yeğenimin sevmeyeceğini düşündüğüm için de tarçın eklemedim. Ablamların evinde yaptım onlar da çok beğendiler...
Şekilleri çok iyi olmadı belki biraz yatıldılar... ama tadı güzeldi...

Malzemeler :
1 paket marg. 1 çay bard. sıvı yağ,1 yum,4 yem. kaş. kakao,1 su bard. şeker,1 çay kaş. tarçın,1 pak. van.,1 pak. ham kabr. tozu,aldığı kadar un.
şerbeti :
1 su bard. şeker,1 su bard. su tüm malzemeler karıştırılır,kulak memesi kıvamında olacak şekilde hamur elde edilir. Yuvarlanır,tepsiye dizilir.180* pişirilir.Kurabiyeler pişerken geniş bir kasede ; 1 su bard. şeker,1 su bard. suda karıştırılarak eritilir.Fırından çıkan sıcak kurabiyeler şerbete batırılır,3-4 sn tutulur,çıkarılır. Üzerine badem taneleri koydum ben.

6 yorum:

GÜL dedi ki...

ellerine sağlık canım,beğenmenize sevindim.
bende 2-3 sene önce bebek.com'dan almıştım (hangi arkadaş vermişti hatırlamıyorum)
ben başka bir siteden yada blog sayfamdan copy paste yapamıyorum,hazır tarifi blog sayfama yapıştırmak istediğimde (önce koplyalanacak metni seçili hale getiriyorum)sağ tıklayıp yaptıştır dediğimde yapıştır yazısı silik oluyor kurcaladım epey ama bulamadım,senin bir bilgin var mı canım

"Zeynep" dedi ki...

Gülcüm, tarifleri yazdığımız sayfaya gir, copy yapacağın yere yani, sağ üstte hemen HTML düzenle ve oluştur yazıyor. Copy yapacağın zaman html düzenle 'ye tıkla, resimler yokolacak yazı halini alacak korkma :) istediğini copy paste yapabilirsin o şekilde. Kopyalaman bitince de OLUŞTUR'a tıkla kayıt resimli normal haline dönecek ;)

GÜL dedi ki...

canım yaaa süpersin,tarifleri elle yazması zor geliyor çoğu zmn,eğer başka bir siteden almışsam copy-paste yapmak istiyordum olmuyordu.
öğrendim artık çook sağol :)

Adsız dedi ki...

Hello. And Bye.

Adsız dedi ki...

Hello. And Bye.

Adsız dedi ki...

Hello. And Bye.