31 Temmuz 2011 Pazar

Vişne muhallebili Kedidili Pastası



Kedidillerini servis kabına dizin,
1 lt vişne suyu, yarım bardak şeker ve 1 bardağa yakın nişastayı nişasta eriyene kadarkarıştırdıktan sonra ocağa alın, muhallebi kıvamına gelince vanilya ekleyin, kedidillerinin üzerine dökün.
Onun üzerine de kare kakaolu bisküvilerden 1 sıra dizdim,
1,5-2 paket kremole (ben damlasakızlı kullandım) yada herhangi bir muhallebi-krem şanti hazırlayıp soğuyan tatlının üzerine dökün.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin
Afiyet olsun...





Yeni yaptığım pastaları görmek isterseniz de tıklayın ...








Yarın ilk orucumuzu tutacağız inşallah...




Herkese HAYIRLI RAMAZANLAR diliyorum...

Barbunya salatası

Haşlanmış barbunya ve dilediğiniz doğranmış yeşillikler, ( ben dereotu, taze soğan ve maydonoz kullandım) mısır, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.
Haşlanmış hazır barbunya da kullanılabilir,
Afiyet olsun ...


Fırında domates soslu sarımsaklı kabak

Kabak ve kırmızı biberleri doğrayıp bir kabın içinde yağ ve tuz ile karıştırıp tepsiye dizin.
Fırına atıp biraz pişirin
Domates ve sarımsağı ocakta pişirin, biraz da dilediğiniz baharatları ekleyin.
KAbakların üzerine sosu döküp suyunu çekene kadar pişirin
Çok hafif ve lezzetli bir yemek, afiyet olsun...

21 Temmuz 2011 Perşembe

SONUNDA TARİFLER :))

Öğretmen arkadaşlarıma çok keyifle hazırladığım sofrayla başlayalım :))


13 Temmuz 2011 Çarşamba

Salatalık ordövr, fırında kızarmış köy ekmeği



Salatalıkları pijamalı soyıp, dilimleyip, üzerine labne peyniri yada mayonez-yoğurt karışımı karıştırdım. üzerine de nane ve toz kırmızı biber serpip yarım kiraz domatesle kapattım.




1 yumurta, 1 çay bardağı sütü çırpıp dilimlenmiş köy ekmeklerinin üzerine kaşıkla bölüştürdüm. Fırında 10 dakika kadar pişirip, sıcakken üzerlerine tereyağı sürüp kaşar dilimleri dizdim ve kızarana kadar fırınladım.







3 renkli bisküvili ahududulu pasta







Köydeki ahududuları değerlendirmek için benim uydurduğum ama çok beğenilen bir pasta. Bu üstteki borcama yaptığım basit versiyonu. Aşağıdaki muhallebiye hiçbişey eklemeden sadece kakao ile renklendirmiştim 2. katı. O da çok lezelliydi, Ama kelepçeli kalıptaki tam bir yaz pastası..



Muhallebisi:


1 litre süt, 1er kahve fincanı irmik, nişasta ve un, 1 bardak şekeri muhallebi kıvamında pişirin vanilya ekleyin çırpın.


1. beyaz kat: KElepçeli kalıbın içini streçle sarıp dibine 1 sıra Burçak bisküvi dizin. ÜZerine 1 kat sade muhallebi serip 2. sıra burçak bisküviyi dizin.


2. kat ( kahverengi) Kremayı 1 kahve fincanı kakao ve yarım poşet krem şanti ve 2-3 kaşık labneyle karıştırın ve güzelce çırpın. bisküvilerin üzerine serin.


3. ahududu pelteli kat: 1 kat daha burçak bisküvi dizdiğiniz pastanın üzerine

1 büyük bardak su ve 1 dolu kaşık nişastayı pişirip pelte yapıp sonra taze ahududuysa biraz da şeker ama yoksa ahududu reçeli ekleyip biraz daha pişirip blender'da çırpıp pastanın en üst katına serin. ÜZerine Hindistan cevizi serpin yada şantiyle süslenebilir. Soğuyunca buzluğa atın ve mevsim yazsa yarı buzlu serin serin yiyin :) Kışsa da buzluk değil de buzdolabından çıkarıp servis edin.




Limonlu havuç dilimleri







Külah tatlısı (torpil)



Milföy hamurlarını merdaneyle inceltip 2 cm'lik şeritler kesin ve külah kalıbı şekli verebileceğiniz herhangi bir folyo- yağlı kağıt, vs.. ben iyice tembel işi yaptım ve evdeki dondurma külahlarına sardım kalanını kesip onları da kase şeklinde yaptım :=)



Kreması: Kafama göre birşeyler karıştırdım :) 1 paket damla sakızlı kremoleyi üzerindeki tariften yarım bardak fazla sütle hazırlayıp içine 1 poşet şanti ve yarım paket labne peyniri 1 pk vanilya ekleyip çırpın.

Kremayı krema sıkacağıyla külahlara- kaselere doldurup süsleyin...

Afiyet olsun...



Bonibonlu truff


Truff orjinal tarifi için tıklayın..

Ben her seferinde içine ne bulursam dolduruyorum. HAyal gücünüze göre dilediğinizi katabilirsiniz. Benim en sevdiklerimden biri fıstık ezmeli truff, çok yakışıyor...

Otlu kek


Peynirli kek
tarifini bu sefer peynirli değil, otlu yaptım değişiklik olsun dedim ama gerçekten çok beğendim...













"Karnıyarık milföy" ve "Jambonlu 9 milföy" börekleri


JAMBONLU MİLFÖY için kare milföye Dia'dan aldığım jambonlardan 1 tane koyup, taşan kenarları içe kıvırıp yada kesip rulo sardım ve dilimlere ayırdım kürdanla açılmasını engelledim.







KARNIYARIK MİLFÖY için de kare milföyün ortasına peynir, domates ve biber koyup kenarlarını birleştirip lortasını açık bıraktım.




Tepsi köftesi


1 kg kıyma
1 yumurta
1 soğan rendesi
1 diş sarımsak
1 çay bardağı ekmek içi ya da galeta unu
1 avuç dolusu ince bulgur
tuz ve baharat


Tüm malzeme güzelce yoğurulur ve tepsiye pizza hamuru gibi yayılır, fırında malzemeler doğranana kadar pişirilir. Üzerine dilediğiniz sebzeler doğranıp dizilir ve düşük ısıda pişirilir. Pişmesine yakın kokusu güzel gelmeye başlayınca salçalı yağlı su hazırlanıp üzerine dökülür, suyunu çekene kadar pişirilir.
Afiyet olsun...