23 Nisan 2011 Cumartesi

Ahududu soslu Tiramisu


Hazır Pasta tabanını bol neccafe'li soğuk suyla ıslatın.

Kreması: 3 bardak süt, 3 dolu kaşık nişasta, 3 dolu kaşık un, 1yumurta sarısı blender'da çırpıp ateşe koyun. Pişince içine vanilya ve 1 paket labne peyniri ekleyin. Arkadaşa yaşgününde sürpriz yaptığım için Değişiklik olsun, pasta tadı olsun diye içine hazır paket frambuaz sosu da ekledim herkes çok beğendi.
Üzerine soğuyunca süzgeçle bol kakao serpin. Afiyet olsun...

Yağsız kek ( 1-2-3-4 keki )









MALZEMELER·


4 yumurta· 3 bardak un· 2 bardak şeker 1 bardak yoğurt· limonun suyu· 1 limon kabuğu· 1 kahve kaşığı vanilya · 1 paket kabartma tozu-1/2 paket tereyağı, birkaç rendelenmiş elma, kurumeyve de olabilir. Dilenirse ceviz...


Kek hamuru hazırlanır ve elma rendesi ve dilediğiniz malzemeler tarçınla karıştırılır, (ben içine hindistan cevizi de ekledim) Ve kek hamuru üzerine dökülüp tahta kaşıkla üstünkörü karıştırılıp sıcak fırına atılır.







2 Nisan 2011 Cumartesi

Kelebek Pasta

Uzunnn zamandır tarifler birikti biliyorum ama gelecekler müsait olduğumda :)

Tavuklu Yeşil Salata



Salatanın içeriğinde haşlanmış tavuk, rendelenmiş havuç, mor lahana, göbek marul, konserve mısır, yaze soğan ve kiraz domates var. Sosu ise limon, zeytinyağı, tuz, karabiber ve az miktar hardaldan oluşuyor. Dileyen sarımsak ta ekleyebilir...


Tavuk lokumu

Tarif netten, süsleme benden ...



Bu da süssüz....





Tavuk Lokumu
MALZEMELER
· 1 tavuk göğsü haşlanmış· 1 su bardağı ince bulgur· 1 çay bardağı zeytinyağı· 2 diş sarımsak· 2 çorba kaşığı toz ceviz· tuz· kimyon· karabiber· kırmızı biber· 1 soğan rendesi· 1 çay kaşığı salça






Haşlanmış tavukları robottan geçirin. 1 su bardağı bulgur 1 bardak sıcak su ile ıslatılır. 20dk bekletilir çekilen tavuk konur. 1 soğan rendesi biraz yağla sotelenir salça kırmızı biber konur. 1-2 kez çevrilir ateşten alınır. Tavuklu bulgura ilave edilir. Ceviz sarımsak kalan yağ kimyon karabiber 2 çorba kaşığı limonsuyu konur iyice yoğrulur ufak ceviz büyüklüğünde koparılır yuvarlak şekil verilir yeşillikle servis yapılır.







Simit Poğaça

Tarif Pastacıkız bloğundan..

MALZEMELER:
Yarım paket eritilmiş margarin
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 paket ınstant maya (kabartma tozu gibi paketlerde satılıyor) 1 tatlı kaşığı mahlep (baharatçılarda ve marketlerde bulmanız mümkün)
tuz, 1 yemek kaşığı şeker
Yaklaşık 5 su bardağı un yeterli gelmezse ilave koyabilirsiniz (unu yavaş yavaş ilave edin elinize yapışan yumuşak bir hamur olmalı)

İç malzeme: peynir, maydanoz, eriyen peynir kaşar vb. isterseniz ince dilimlenmiş sucuk, salam ve kaşar koyarak da yapabilirsiniz nefis oluyor. Üzeri için: bol susam, yumurta sarısı. Yada suyla karıştırılmış pekmez (ben öyle yaptım)

Rulo kek pastası

İlk olarak sert bir muhallebi pişirmek gerekiyor, irmikli muhallebi olabilir yada koyu kıvamlı bir yalancı tavuk göğsü muhallebisi olabilir. Piştikten sonra içine süt ve şanti karıştırılıp dökülüyor ve sonra marketten aldığımız rulo keki dilimlere ayırıp çukur borcam yada kaseye eşit diziyoruz. sonra muhallebiyi döküp 1 gece buzdolabında bekletiyoruz. Sonra ters çevirip servis ediyoruz.

Ispanaklı Kek






Tarifi netten almıştım siteyi hatırlamıyorum uzun zaman oldu :S



MALZEMELER:

3 yumurta 1,5 bardak toz şeker yarım bardak ılık su yarım bardak sıvıyağ kabartma tozu vanilya haşlanmış, rondodan geçirilmiş, yarım bardak ıspanak


YAPILIŞI:

Öncelikle 250 gr kadar ıspanak az suda 5-10 dk haşlanır süzülüp rondodan geçirilir bu halde yarım su bardağı kadar oluyor.

3 yumurta şekerle çırpılır yarım su bardağı ılık su ilave edilip çırpmaya devam edilir,

sıvıyağ,ıspanak püresi,2,5 bardak elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya eklenip hamur yapılır,

yağlanmış ve tozşeker serpilmiş yuvarlak borcamda 175 derecede 20 dk kadar pişirilir.


Fırından çıkan kekin yanlarındaki yuvarlak kısımlar kesilir bunlarda rondodan geçirilip üzerini süslemek için kullanılacak.


Üzeri için: Kekin üzerine 1 bardak suyla 2 paket kremşanti çırpılıp konuyor ama ev yapımı krema isteyenler için: 2 bardak süt 1,5 kaşık nişasta 1,5 kaşık un 5 kaşık şeker ve vanilya ile muhallebi hazırlayabilirler... .kremanın üzerine kek kırıntılarını serpip kiviyle süsleyebilirsiniz.



Bayat ekmek pizzası



Bayat ekmekleri küp küp doğrayıp, süt, yumurta ve az sıvıyağla karıştırıp tepsiye diziyoruz, üzerine de pizza malzemesi seriyoruz fırında pişiriyoruz. Ama ben bunu çok sevmedim.

Bayat ekmek böreği bana göre çok daha lezzetli kalan ekmekleri değerlendirmek için...