26 Kasım 2010 Cuma

Şeker hamuru çiçekli Barbie pastası :)


Bu sene o kadarr yoğun geçiyor ki okulda, tarifleri birkaç gün sonra demiştim ama ancak ekliyorum...
Kuzenimin kızı sena için hazırladığım barbili pasta. Artık Barbiden gına gelmiştir bloğu takip edenlere ama minik prenseslerin ilk tercihi bu :) yaşgünleri için bana siparişleri barbili pasta oluyor :)
Sipariş demişken, bizimkisi parayla sipariş değil, ailede gelenek haline geldi benim yaptığım çocuk pastaları artık her yaşgününde bir sonraki yaşgünü için sipariş veriliyor :) hatta bu partide kuzenim oğlu yaramazlık yapınca " sefaaa !! böyle yaparsan zeynep teyzen senin pastanı yapmaz bakk !! diye tehtid etti yani bir sonraki siparişimiz de belli oldu :D
benim için büyük zevk onları mutlu etmek yüzlerindeki o merak ve sevinç ifadelerini görmek :))
Yaşgününden 2 gün önce haberim olması ve haftaiçi olması nedeniyle aceleye geldi. Çalıştığım için de sadece 2 yorgun akşamım vardı pastayla uğraşmak için. ben de hazır kek kullandım ve ilk akşam pastayı kalıbına koyup hazırlayıp şeker hamurundan çiçeklerini hazırladım. Marshmellow'dan daha önce hazırladığım şeker hamuru olduğu için biraz sertleşmişti o yüzden yeni aldığım çiçek kalıbım ilk denemede beni bayağı uğraştırdı canımı sıktı ve çok uzun sürdü :S
tarife gelince...
barbili pastanın ayrıntısı şu linkte var... Kremasını her zamanki favori kremamdan yaptım.
6 Kaşık şeker, 2 yumurta , ½ kg süt, 4 kaşık unu çırpın ateşe atıp kaynatın.Koyulaşınca limon kabuğu rendesi veya vanilya ekleyip çırpın.1 kaşık margarini içine koyup çok kuvvetli çırpın macun kıvamına gelsin ...
Kremam bu sefer bayağı koyuydu, krem şanti ekleyip çırpmadım bu sefer, normalde barbili pasta kremasına ekliyorum. hatta yorgunluktan margarin bile eklemeyi unutmuşum :D ama lezzeti hiç farketmedi çok güzeldi..
Kremanın içine birkaç gün önce yaptığım evdeki browni kekimden minik minik doğrayıp ekledim.
Aslında 5-6 çiçek daha vardı ama ben pastanın son süslemesini yaparken minik canavarların saldırısına uğradığı için eksik oldu :S İyi ki zamanında gördük çünkü tüm çiçekleri yeselerdi çok üzülürdüm çok uğraşmıştım onlar için :)
eteklerinin süslemesi için biraz daha uğraşmam gerekirdi ama zamanım ve uygun şeker hamurum yoktu malesef...
Herşeye rağmen tadı ve görüntüsü çok beğenildi ya benden mutlusu yok :)

Peynirli kekli toplar







Bu tarif te benim icadım.. . Bazen peynirli keke fazla un koymuşsam mesela istediğim lezzette olmuyor. yada artıyor, atmaya kıyamıyorum. İşte böyle zamanlarda hep böyle birşey yapsam güzel olur diye düşünüp ne zamandır denemek istiyordum.



Buzluğa attığım tuzlu peynirli kekle böyle bir kahvaltılık-meze yaptım. Peynirli kekin içine 1 paket labne peyniri ve biraz baharat ekledim. Dilenirse değişik çeşitlerde peynirler de eklenebilir.



Sonra da dereotu, maydonoz ve toz bibere buladım çok ta güzel oldu tavsiye edilir :)


Not: Son yaptığımda bu toplara patates püresi de ekledim daha lezzetli oldu ;))






Acayip bi ıslak kek :))


Koca tepsiden kalan birkaç dilim kekten görüntüsü en düzgün olanları seçtim, o yüzden şekilleri bozuk, ama illa paylaşmak istedim bu lezzeti, :)
Bu keki her geldiğinde tatlı siparişi veren yeğenim içi yaptım. Siparişi her zaman yaptığım browni idi ama evde kakao yoktu minik tek kullanımlık poşetlerdeki yeni çıkan çikolata sosundan vardı, 2 tane o paketlerden ekledim, içine de rom aroması ekledim , müthiş oldu çok beğenildi :)
bundan sonra sıklıkla yapacağım tariflerden...

İncirli cevizli tatlı

Portakal ağacının meşhur incirli tatlısı.. Çok lezzetli ama ilk denememde daha güzel olmuştu.

İncirli Tatlı
Malzemeler:
Kek:
6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak doğranmış
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yumurta
1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu
Şerbeti:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
yarım su bardağı toz şeker
Muhallebi:
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1lt süt
5 yemek kaşığı toz şeker
inmeye yakın 50gr tereyağı
piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti


Kek için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (incirden dolayı düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
Pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın. Piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın. ( Ben şanti eklemedim muhallebi olarak döktüm)
Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.