24 Haziran 2010 Perşembe

Hindistan Tatlısı




Tarif okuldan arkadaşım Güler Hoca'dan, harika ve çok şık bir lezzet, her yiyen tarifi illa ki alıyor, nefis çünkü :)
biraz uğraştırıyor ama emin olun değiyor ...

Tabanı:
125 gram margarin ve 1 bardak irmiği yaklaşık 20 dk kavurup içine 3 bardak süt
ve 1 bardak şeker ekle ( bildiğin irmik helvası oluyo ama daha sütlüsü, o hali bile nefis :))
Muhalebi yap vanilya ekle
borcama ser


2. kat:
500 gram havuç
1 brd süt
yarım bardak şeker
pişir, üzerine ser (biraz uzun sürede pişiyor ağzı açık pişecek)
İstersen ceviz

3. kat:

krem şanti hazırla üzerine ser

Üzerine mevsim meyveleri

Dondurma eşliğinde, acıbadem aromalı tepsi kurabiyesi


Tarifi bu linkte yalnız bu sefer içine Dr Oetker'in acıbadem aromasından ekledim. Zaten acıbadem kurabiyesini andıran bir tadı var çok yakıştı.
Yaz gününde de yanına dondurma çok yakıştı. Sütle çırpılan dondurmalardan yaptım ama içinde çiğ yumurta olmayan ev yapımı dondurma arayışı içindeyim, bilginize...

Fırında sarımsaklı domates soslu light kabak


* Kabakları doğrayın
* Fırın tepsisini yağlayıp kabakları dizin
* Üzerine doğranmış domates, biber, sarımsak, tuz ve dilerseniz baharat ekleyin
* Üzerine tuz ve çok az su serpin
* Fırında domatesler eriyene kadar pişirin
* Afiyet olsun...
( Piştikten sonra resim çekmemişim bu çiğ hali)

Pembe makarna salatası


* 1 paket makarnayı haşlayın
* Soğuyunca içine 1 kavanoz kadar garnitür, 1 kutu mısır konservesi, biraz tuz , yoğurt ve mayonez ekleyin
* Pancar turşusunu rendeleyip ekleyin, salata hazır...
* Dereotu da çok yakışır.

Tavuk suyuna sütlü şehriye çorbası



Çok lezzetli ve besleyici bir çorba, oğlum çok seviyor iştahı olduğu zamanlarda tabi. Bugünlerde ağzına lokma koymuyor malesef :(

Kemikli tavuğu haşlayın ( hatta ben kasaptan çorbalık tavuk aldım çok komik bir fiyata geldi ve çok ekonomik oldu :)
Daha sonra suyunu süzüp suyunda şehriyeleri haşlayın, tuz ve süt ekleyin, hepsi budur :)

Aslında tavuğu didikleyip te koyabilirsiniz ama oğlum yemediği için ben ayrı tabakta ekliyorum tavuklarını.

20 Haziran 2010 Pazar

Beyaz çikolatalı truff


Trufa bir dadandım tam dadandım :DD artık her kek yaptığımda farklı bir çeşit truff deniyorum hepsi de süper oluyor, çikolata kek bir araya gelince tabi :) Bu da havuçlu cevizli tarçınlı kekin beyaz çikolatayla birleşmiş hali, tarifi altta görülen ikramlık bonbonlar etiketinde var, sadece bu sefer beyaz çikolata ;)

Hindistancevizli truff :)

Bu da buzluğa atığım kekime 1 kaşık çikolatalı kahvaltı kremi ve 1 paket bitter çikolata ve tabi yarım bardak sütle yaptığım, hindistan cevizine buladığım truff.

Genelde çikolata eritip düküyordum ama böyle de çok lezzetli oldu :)

Oğluşumun bunu çok sevdiği resimden belli, kenardan minik eli çıkmış :) nerdeyse resim çekilene kadar trufflara saldırıyordu :D

7 Haziran 2010 Pazartesi

Futbol Sahası Pasta



Komşumuzun oğluna yaşgünü hediyem :)
Keki hindistancevizli yoğurtlu sade pandispanya, en büyük boy borcamda yaptığım için 2 ölçü kullandım, altı üstü ayrı pişirmedim. Bunun gibi büyük pasta yapmak için bunun iki katı olacak.
* 4 yumurta ile 4 fincan şeker güzelce çırpılır (ilk kez beyazıyla sarısını ayrı çırpayım dedim ve uğraşmama değdi, çok güzel kabardı)
* 2-3 kaşık kaynar su eklenip tekrar şeker eriyene kadar çıprılır.
* 1 fincan yoğurt ve 2-3 kaşık sıvıyağ eklenir, biraz da yeni çıkan "rom aroması" koydum değişik lezzet versin diye. Güzelce çırpılır
* 4 fincan un kabartma tozu vanilya elenerek birlikte keke eklenir. güzelce yedirilir, fazla çırpılmadan.
* en son yarım bardak kadar hindistan cevizi ekledim yedirdim.
* 160-170 derecede 20 dk. hiç kapağı açılmadan pişirilir, 20 dakika sonra kontrol edilir, üzeri kızardıysa yağlı kağıt kesilip yerleştirilir.
* Kürdan- çatal- ince bir bıçak ucu ile kontrol edip yapışmıyorsa içi de piştiyse fırından çıkartılıp soğutulur.
* Mümkünse ağzı kalpalı şekilde 1 gün bekletilir

Kreması: ( Genellikle pastalarda kullandığım favori kremam)

6 Kaşık şeker, 2 yumurta , ½ kg süt, 4 kaşık unu çırpın ateşe atıp kaynatın.
Koyulaşınca limon kabuğu rendesi veya vanilya ekleyip çırpın.
1 kaşık margarini içine koyup çok kuvvetli çırpın macun kıvamına gelsin
bu sefer kakao da ekledim kremaya ama sade tadı daha çok hoşuma gidiyor bu kremanın. Muzlu krema gibi oluyor.
süslemesi:
* Kremayı mavi ve yeşil gıda boyası karıştırarak yeşil yaptım ( Ama ara katını renklendirmeden serdim keki şekerli sütle ıslatıp kremayı döktüm, gerisini renlendirdim)
* Krem şantiyi krema sıkma tırbasıyla saha çizgilerini çizmeye çalıştım ( Oğlum sürekli dizlerimi çekiştirip ben yapıcam dediği ve pastaya saldırdığı için düzgün yapamadım çizgileri, yaşadığım stres te cabası :S * HAzır aldığım süsleri yerleştirdim tamamdır :)

4 Haziran 2010 Cuma

İsrail'i kınıyoruz !!!

Mümkün olduğu kadar bu markaları kullanmamaya çalışacağım ama her alanda tüm iyi markaları ele geçirmişler malesef :SS

Koko kek'ten Coco star pastası







Geçenlerde bir blogda gördüğüm bu tarif çok hoşuma gitti. Ben de eşimin yaşgününde bu tarifi pastaya dönüştürerek eşime yaptım, kendisi klasik pastaları pek yemiyor, düşkün değil, bu bol hindistan cevizli olduğu için çok beğendi. Gerçekten nefis oluyor ve çok ta pratik tavsiye ederim... Aynı coco star gibi kekin tadı, o yüzden ben coco star pastası adını taktım :) Üzerine şanti yerine çikolata sosu yada çikolata da dökülebilir ama böyle hafif oldu. Normalde şantiyi çok sevmem ama Dia'nın şantisinin tadını çok seviyorum, tavsiye ederim,bu pastaya da çok yakıştı :)
Tarifi blogdan aynen kopyalıyorum...

Malzemeler:,
1 paket hazır pandispanyanın tek katı,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 su bardağı hindistan cevizi,
1/2 çay bardağı fındık yada ceviz kırığı. ( Bence bunlar olmasa da olur bol hindistancevizi var çünkü. ben yine de fındık koydum. Damla çikolata da ekledim)

Yumurtayı ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpalım.Sıvıyağı,hindistan cevizini , fındık yada ceviz kırığını koyup tekrar karıştıralım.Hazır pandispanyamızın tek katını fırın tepsisine alalım ve bu karışımı spatula yardımıyla güzelce sürelim.Hafif ısıtılmış fırında 150 derecede 10 dk pişirelim.Afiyet olsun.


Üzerine krem şanti sürdüm ve damla çikolata ve renkli şekerler serptim. Ama üzerindekiler de çok şekerli olduğu için içinin şekerini azaltabilirmişim biraz...

Makarnayı hiç böyle denediniz mi??




Üniversitedeyken ev arkadaşlarım süzmeden ve pilav gibi kavurarak makarna yapıyordu, ben de alıştım ve çok daha lezzetli oluyor. Ertesi güne kalında tadı da bozulmuyor. Haşlayınca ben ertesi gün makarnayı beğenmiyorum normalde çünkü, bu öyle olnmuyor nedense...
tereyağı yada sıvıyağda makarnayı kavuruyoruz. HAtta normalde biraz da kahverengiye yakın sarartıyorum, ama son dönemde kanserojenlere takmış durumda olduğum için fazla kavurmadım kısık ateşte kavurdum hafif sararana kadar.
Sonra üzerini örtecek kadar su yarım tavuk bulyon (normalde bulyon kullanmam ama buna ayrı bir lezzet katıyor olmazsa olmazı yani ;) biraz da su ekleyip pişirin. Dibi tam kurumadan söndürün çok hafif sulu kalınca lezzeti daha da güzel oluyor çünkü. Ara ara pişmediyse su eklenebilir. Hafif ılıyınca tenceredeki makarnayı karıştırırsanız bir daha hiç yapışmıyor tane tane kalıyor.
Çeşit olarak ta yassı çubuk diyorlar sanırım resimdeki çeşit makarna bu tarifte daha güzel oluyor. tekerler şeklindeki de güzel oluyor. büyük taneli makarnalar yani daha güzel oluyor ;)
Afiyet olsun...



Ekmek oruğu


Tarifi Şenay arkadaşımın bloğunda görünce hemen yaptım. Çünkü ekmek makinesinde yaptığım ama suyunu sıcak koyduğum için kabarmayan içi hamur kalan ekmeğim vardı hazırda. Ve onu nasıl değerlendirsem diye kara kara düşünürken bu tarifi görünce hazine bulmuş gibi oldum :)) haşlanmış patatesleri ezmedim robotta çektim tam ezilmemişler sonradan farketim, bol baharat koydum az biraz acılı oldu :)
Lezzeti harika oldu, eşim de ben de oğlum da bayılarak yedik.
Ama benim bikaç değişik uygulamam oldu çok kuru geldiler pişince, ben de tepsinin dibine biraz su koydum pişince 5 dakika daha beklettim yumuşadı çok güzel oldu. zamanla kıvamını oturtunca falan gerek kalmaz herhalde ama sert olmaması ve yanmaması için bu çok iyi oldu :)

Şenay arkadaşımın gsterdiği linkten aldım tarifi de aynen kopyalıyorum.

YAPILIŞI:Ekmekleri ıslatıyorum,4-5 tane patates haşlayıp ekmeklerle patatesleri rondodan geçiriyorum.Sonra içine bulgur kimyon,tuz,biber salçası, 1 veya 2 yumurta, biraz un ve 1baş soğan rendeleyip hepsini yani bütün malzemeleri güzelce yoğuruyorum. Arzu ederseniz içine nane,ve susamda koyabilirsiniz çok güzel olur. Sonra küçük küçük bezeler yapıp avcumun ortası kadar açıp çok ince çok kalın olmamak şartıyla şekiller yapıyorum yağlanmış tepsiye dizip üzerlerini güzelce yağlıyorum hatta bolca yağlıyorum önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyorum.Arzu ederseniz kızartabilirsiniz kızgın yağda.
Afiyet olsun...

Ev ekmeği :)







Yukarıdaki ekmek oruğu tarifini uygulamak zorunda kaldığım yani pişmeyen ekmeğimden sonra, inat edip bugün illa ki ekmek yapıcam deyip 1 ekmek daha makineye attım, ama malesef biraz önce başka bir ekmek yaptığım ve makine sıcak olduğu niçin sanırım makine çalışmadı :S Yani o gün ekmek konusunda aksilikler yakamı bırakmadı :S

O kadar daacele işlerim vardı ki, eşimin yaşgünüydü o akşam hazırlık yapıyordum, homurdana homurdana kendim elimde yoğurdum hamuru :( Yoğurma işini hiç sevmediğimi bir kez daha anladım makineye atıyorum ne güzel kendisi yoğuruyor :)
Ama neyse, bunu da denemiş oldum ve sonuç ta gayet güzel oldu şükür ki :)