28 Mart 2010 Pazar

Yalancı Kestane şekeri



Kestane şekerine tabiri caizse ölürüm !!! Ama çok pahalı malesef :( bu tarif benim için nimet oldu, çünkü gerçekten çok benziyor :))

Yiyenler içinde fasülye olduğuna inanamıyor tabiiki :)
İlk seferinde ben de kurufasülye pastası yediğimde inanamamıştım ve yapmak istemiştim, 5 sene falan olmuştur ama cesaret edemedim yenmezse diye. Ama bu tarif benim için pastasından çok daha cazip ve gördüğüm hafta yaptım :)

Yalnız konserveyle de oluyo yazıyodu bloglarda ve o hatayı yaptım pişman oldum :S çünkü tuzlu oluyomuş konserve kuru fasülye haşlamaları ve bunu keki pişirdikten sonra farkettim :(
Tuz tadını alsın diye de sıcakken bol damla çikolata koyup içinde erittim ve tuz tadı gelmedi ağıza, ama bir daha asla konserveyle yapmam.
Yalnız erimiş çikolata daha güzel bir kıvam verdi sanki :)
İçinde bol çikolata olduğu için de üzerine tekrar eritmedim ve bıçakla çizip şekil verdim.

Tarifi Serap'la turuncu lezzetler bloğundan aldım, teşekkür ediyorum :)

YALANCI KESTANE ŞEKERİ
Malzemeler:
1 Su bardağı kuru fasülye
2Su bardağı şeker
1Su bardağı çekilmiş ceviziçi
3Yumurta
125gr.Tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında yumuşamış)
1Paket kabartma tozu

Yapılışı:
İlk olarak 1su bardağı kuru fasülyeyi bir gece önceden ıslatılır..
Kuru fasülye haşlanır(haşlandıktan sonra 2su bardağı olacak) ve iyice ezilerek püre haline getirilir.
Diğer malzemelerin hepside fasülye püresine eklenip mixerin düşük ayarıyla çırpılır.
Bu karışım küçük bir fırın tepsisine dökülüp 150 dereceli fırında 1saat kadar pişirilir.
Fırından aldıktan sonra ılık olunca ufak parçalar koparılıp elde yuvarlanarak toplar yapılır ve servis tabağına dizilir.Arzuya göre bitter çikolata benmari usulü eritilip üzerleri süslenebilir.
Afiyet olsun..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

gerçekten değişik bir tarif söyediğiniz kadar lezzetli olacağınada eminim ama merak ettim hiçbir şekilde un yyokmu içerisinde yoksa söylemeyi mi unuttunuz?

"Zeynep" dedi ki...

Hayır eksik değil, un yok içinde. Ama kuru fasülye pastası yapıyorlar aynı tarifle, ona yarım bardan konuyormuş, buna hiç un konmuyor.
Bugün yine misafirim vardı, tesadüf bu tarifi yapmıştım. Ama içinde kurufasülye olduğunu ikram yenip bitmeden söylememenizi tavsiye ederim. Bugünkü misafirim söyleyene kadar beğendiği halde söyledikten sonra yemek istemedi :D
Bir de içinde illa damla çikolata eritin keki sıcakken çok güzel tat veriyor. kakao aynı tadı vermiyor.
Bir de bopları şerbete batırabiliriz gibime geliyor daha lezzetli olur diye, bir sonraki yaptığımda şerbete batırıp nedeyeceğim inşallah güzel olur :)

"Zeynep" dedi ki...

Bir de şunu ekliyim, en iyisi tarife de ekliyim. Bu kek piştiği zaman normal kek kıvamında olmuyor, soğuyunca direk elinizle alıp yuvarlayabileceğiniz kıvamda yumuşakımsı oluyor ;)

GÜL dedi ki...

zeynepcim,benmari usulü eritilmiş çikolatayı hamur malzemesini fırınlamadan önce mi ekledin,fırından çıkar çıkmaz mı tam anlayamadım
denemem lazım :)

Adsız dedi ki...

Hello. And Bye.