25 Nisan 2009 Cumartesi

Mantarlı 7 renk salata :)

MANTARLI 7 RENK SALATA :)




Yapılışı:

*mantarları fırın tepsisine doğrayıp dizip az yağ ve az suyla pişirin. *

Havucu rendeleyin

*Mor lahanayı ince ince doğrayın

*az yeşil biber doğrayın

*Malzemeyi mantar hariç karıştırın limon, zeytinyağı tuz sosuyla karıştırın. Ben çok az da hardal attım.
* En üste de mantarlara az soya sosu döküp karıştırarak (şart değil) yerleştirin.

*Afiyetler olsun.





Nohut böreği

Kayınvalidemin her gittiğimizde yaptığı bir börek eşim bayılır. Ne zamandır yap yap diyodu ben de yaptım :))

Hazırlanışı:

*Yufkalar 6 yada 8 üçgen parçaya bölünür.
*Yufkaların içine haşladığımız nohuta karabiber, tuzve bol zeytinyağı eklenerek hazırlanan harç eşit yayılır.
*Gül böreği gibi sarılır
*Üzerine zeytinyağı sürerek fırına verilir.

Bana kalsa ben nohutun içine biraz süt yada krema koyarım ama eşim yemez diye yapamadım. Bir ara deniycem ama bence öyle daha güzel olur.

Fırında Patates Mücveri


Çok severek yaptığım ve hafif bir çeşit.
malzemeler:
5 büyük patates
1 bardak un
1 bardak yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
ince kıyılmız dereotu ve taze soğan
tuz karabiber pulbiber..
Hazırlanışı:
*patatesleri küp küp doğrayın
*Hamur malzemesini çırpın
*tüm malzemeleri karıştırıp tepsiye dökün
*180 derecede fırına verin üzeri kızarsın ve patatesler pişsin
*Afiyet olsun

Makarna Böreği Bohçası




Malzemeler:
*1 paket fırın makarnayı 10 dakika haşlayın süzün
*dilediğiniz kadar yağ ve beyaz peyniri, isterseniz kaşar da olur, karıştırın
*1 adet yufkayı tepsiyi yağlayarak ortalayarak tepsiye çarşaf gibi serin. Kenarlardan taşanlar kapanacak sonradan. O yüzden tepsiden 10-12 cm büyük olmalı yufka üzerinin tamamen kapanması için.
*Makarnayı yufkanın üzerine boşaltın
*2 adet yumurtayı çırpıp 2-3 bardak sütle karıştırın ve yarım çay bardağı ayırın
*Sütlü yumurtaya kaşar ekleyip makarnanın üzerine gezdirin
*Yufkayı bohça gibi kapatın
*Ayırdığınız süt ve yumurta karışımını dilerseniz az daha süt koyarak yufkanın üzerine gezdirin
*180 derece fırına verin
*Afiyet olsun

23 Nisan 2009 Perşembe

KESTANE PUDİNGLİ PASTA



KESTANE PUDİNGLİ PASTA



Pandispanya malzemesi:

(Bu ölçü büyük boy kelepçeli kalıp için. Daha küçüğü için 4'er ölçek olacak)
5 yumurta
5 fincan şeker
5 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Dilerseniz kakao


Krema malzemesi:
1 paket gurme kestaneli puding + 2,5 bardak süt
(kremayı çoğaltmak isterseniz) Göz kararı Süt, nişasta, şeker, tereyağı
1 poşet toz şanti + yarım bardak süt (yada 1 küçük paket hazır krema)

Hazırlanışı:
*Pandispanya malzemesini çırpıp kelepçeli kalıba ya da yuvarlak bir kalıba döküp 170 derece fırında pişirin.
* Krema malzemelerini şanti hariç tencereye koyup pişirin. (nişastayı az suda eritip ekleyin)
* Soğuyunca içine şantiyi hazırlayıp ekleyin blenderda çırpın pütür kalmasın. Kıvamına göre az daha süt te ekleyebilirsiniz.
* Keki ortadan ikiye bölün, bıçakla yerini çizip iple kesince kolay oluyor ;)
* İlk katı nescafeli şekerli sütle ıslatın ve kremasını dökün. (Bol kestaneli tat isterseniz arasına kafkasın falan kestane püresi satılıyo ondan sürebilirsiniz olsa sürecektim ama yoktu. ya da karamionun kestaneli çikolatasını rendeleyebilirsiniz. Ya da sadece damla çikolata da olur. )
* Ardından ikinci kata da aynı işlemi uygulayın.
* Kremayı döktükten sonra üzerine gurme pudinglerin içinde hazır çikolata soso oluyo ondan dökün istediğiniz gibi şekil verin.
* Afiyet olsun.


Dipnot: Evde kestaneli puding vardı ve değerlendireyim belki güzel olur dedim ve Kestaneli kremayı ben çok tuttum kestane şekerimsi tadı oluyor biraz .

SUSAMLI PATATES TOPLARI

SUSAMLI PATATES TOPLARI




Malzemeler:
Haşlanmış patates
Kaşar rendesi
Tereyağı
Az miktarda süt
Tuz
Karabiber
Üzeri için susam
ve isteğe bağlı yumurta.


Hazırlanışı:
*Haşlanmış patatesleri tereyağı ve sütle karıştırarak ezin.
* İçine baharat ve tuzunu atın.
* Elinizde minik toplar yuvarlayarak once yumurta sarısına sonra susama bulayarak fırın tepsisine dizin.
* Üzeri güzelce kızarana kadar pişirin
* afiyet olsun.

Dipnot: Oğlum bayıldı buna ama susama değil de galete ununa bulansa daha mı lezzetli olur diyorum bidahaki sefere onu deniyicem ;)






ISLAK KEK (BROWNIE)


ISLAK KEK (BROWNIE)


Malzemeler:
1 paket margarin ya da 1 bardak sıvıyağ
4 yumurta
2 bardak şeker
1 bardak süt
1 paket vanilya
4 kaşık kakao
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
Tercihen: Ben genelde içine dövülmüş ceviz ekleyip üzerine de her dilime yarım ceviz koyuyorum ama bu sefer portakal kabuğu şekerlemesş koydum içine de üzerine de. Hazır yapmışım boşa gitmesin dimi :)

Hazırlanışı:
*1 paket margarini eritin
*ayrı yerde 4 yumurtayı 2 bardak şekerle çırpın.
*Şekerler eriyince 1 bardak sütü ve erimiş yağı ekleyin karıştırın.
*Sonra 1 paket vanilya ve 4 kaşık kakao ekleyin tekrar karıştırın
* elde ettiğiniz unsuz karışımdan 1 bardak ayırıp kalan karışıma 2 bardak un ve 1 paket kabartma tozu ekleyin. Güzelce çırpın.
*Yağlanmış kalıba ya da borcama dökün ve orta ısılı fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
* kek pişince sıcak keke ayırdığınız karışımı güzelce yayın çeksin. (Ben biraz daha süt koyuyorum sosa daha ıslak bi kek oluyor ;)
* afiyetle yeyin


AHUDUDULU CİCİBEBE PASTASI






AHUDUDULU CİCİBEBE PASTASI




Malzemeler:
2 paket cici bebe bisküvi
Süt
1 paket krem şanti
1 bardak ahududu
Muz küpleri

hazırlanışı:
* Cici bebeler ortadan ikiye bölünerek bir kaba doldurulur
* Üzerine kutusundaki tarife göre hazırlanan krem şanti dökülür ve buzdolabına atılır.
* Kek kalıbı şeklindeki borcam streç filmle kaplanır ve dibine ahududular koyulur
* Onun üzerine de cicibebeli muzlu şanti koyulur ve 1 saat buzlukta bekletilir
* Buzluktan çıkınca ters çevirilip servis yapılır
* Afiyet olsun

(Reyhanımın verdiği asıl tarifte çikolata sosu hazırlanıp soğutulur ve üzerine dökülür )

ESMİTAMIN SULTAN KADAYIFI


ESMİTAMIN SULTAN KADAYIFI

Malzemeler:
2 paket şanti ve 1 barak süt

1 kg süt
2 fincan un
1 bardak şeker
yarım paket margarin
1 vanilya
250 gr. kadayif
1 bardak şeker
1 bardak ceviz
1 çay bardaği yağ
Hazırlanışı:
* Krem şantiyi hazırlayıp dolaba koy
* Süt, 2 fincan un 1 bardak şeker, yarim paket margarini muhallebi gibi pişir.
*1 vanilya ekleyip çirp ve soğut.
* 250 gr. kadayif, 1 bardak şeker, 1 bardak ceviz, 1 çay bardaği yağı da derin ve geniş bir teflon tencerede sürekli kariştirarak kavur ve soğumaya birak
*hepsi soğuduktan sonra da muhallebiyle şantiyii kariştir
* En büyük boy dikdörtgen bocama kavurduğunuz kadayıfın yarısını ser
* Üzerine muhallebili şantiyi dök
* En üste de kadayıfın diğer yarısını ser
* Afiyet olsun

KURABİYEDEN YALANCI PROF :P


KURABİYEDEN YALANCI PROF :P

Evde hazır kurabiye vardı ve yemiyorduk. Ben de onu nasıl değerlendirebilirim diye düşündüm zaten canımın da müthiş derecede tatlı istediği malum günlerden biriydi. Ben de bu tatlıyı yaptım :) Yapımı çok basit ve pratik ...
fena olmadı ama yine de kedi diliyle daha lezzetli oluyor ;) Özellikle kedidiliyle olanı yapmanızı tavsiye ederim


Malzemeler:
Kurabiye
Kurabiyeyi ıslatmak için süt
1 paket vanilyalı puding + 3 bardak süt
1 paket krem şanti (şart değil)
Çikolatalı sos + 2,5 bardak süt
Hazırlanışı:
* Kurabiyeleri süte batırıp iki tarafını da güzelce ıslatın
* Vanilyalı pudingi hazırlayın
* Krem şantiyi hazırlayın ve puding soğuyunca karıştırın
* Çiko sosu hazırlayıp ılıtıp üzerine dökün
* En az 2-3 saat dinlendirin
* Afiyet olsun